IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin разпродаде уникални коли за 2 години напред

Производството на Prototype Operation е изключително ограничено

Aston Martin разпродаде уникални коли за 2 години напред

По два автомобила на година създава подразделението на Aston Martin Ptototype Operation, като става въпрос за ексклузивни коли, създадени изцяло по поръчка на клиентите. Минималната цена на един такъв автомобил е 2,6 милиона долара, а от компанията обявиха, че първите 4 са вече поръчани, което означава, че натовареността на Prototype Operation за две години напред е осигурена.

Aston Martin разпродаде уникални коли за 2 години напред

Информацията за това осигури шефът на Aston Martin Анди Палмър, който поясни пред списание Road and Track, че става въпрос за много специални автомобили, които ще се родеят със спийдстъра СС100 или Vantage GT12 Roadster.

Още отсега се знае, че някои от тези коли ще заминат директно за частни колекции. Ексклузивният спийдстър СС100 се появи за 100-годишния юбилей на компанията и дебютира по време на състезанието „24 часа на Нюрбургринг” през 2013 година.

Aston Martin разпродаде уникални коли за 2 години напред

За база е използван V12 Vantage, каросерията е от композитни материали, а задвижването е поверено на 6,0-литров V12 двигател.

Освен производството на Prototype Operation, Aston Martin се готви и за „лансирането” на хипер автомобила Valkyrie с мощност 1130 к.с., който е разработен съвместно с гуруто на дизайна във Формула 1 Ейдриън Нюи.

Производствената серия на колата ще е 175 бройки и Valkyrie се задвижва от хибридна система, като 1000 коня идват от 6,5-литровия V12 мотор дело на Cosworth, а останалите – от рекуперация на енергия.

0 от 500