IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилен салон „София 2017” стартира ударно

Премиери на модели на Citroen, Toyota, Lexus и Honda откриха изложението

Автомобилен салон „София 2017” стартира ударно

Автомобилен салон София 2017 стартира с премиери за България на модели на компаниите Citroen, Toyota и Lexus. Четирите марки залагат предимно на SUV-моделите, но не са пропуснати и представители на другите сегменти.

Автомобилен салон „София 2017” стартира ударно

Citroen C3 Aircross направи своята премиера у нас веднага след изложението във Франкфурт. Автомобилът е с дизайн, който се вписва перфектно в гамата на новите модели на бранда и притежава всички характеристики на здрав и защитен SUV, включително повдигнат пътен просвет, височина на позицията на шофиране, големи гуми и удължители за страничните огледала. Возилото се очаква да се превърне в един от основните играчи на полето на най-конкурентния клас в Европа, който залива и родния пазар.

Автомобилен салон „София 2017” стартира ударно

Интериорът е изцяло обновен като част от програмата Citroën Advanced Comfort и изненадва с още повече простор и индивидуалност спрямо останалите компактни модели на производителя. Моделът предлага широки възможности за свързаност, като е оборудван с редица технологии за улеснено шофиране в градска и извънградска среда.

Автомобилен салон „София 2017” стартира ударно

На свой ред Toyota отбеляза 20 години хибридна технология. На салона в София компанията участва с 6 такива модела, които ще се предлагат по нова лизингова схема. Премиерата на японците обаче е Toyota Land Cruiser – моделъ, който продължава да бъде уникален с умението си да комбинира изключителните си качество, издръжливост и надеждност  с несравними офроуд възможности и още по-високо ниво на лукс, удобство и престиж.

Новото във всъдехода са обновен интериор и екстериор, Toyota Safety Sense системи за активна безопасност, нов Torsen LSD заден диференциал, отопляемо челно стъкло и дюзи на чистачките, нови, допълнителни функции на системите Multi-Terrain Select и Multi-Terrain Monitor, нов 8-инчов дисплей на навигационната информационна система и нов 4,2-инчов мултиинформационен дисплей на приборното табло и нови 19-инчови джанти.

Автомобилен салон „София 2017” стартира ударно

Марката Lexus на свой ред залага на футуристичното GT-купе Lexus LC 500, което направи своя дебют в България  само 2 месеца след старта на продажбите на модела в Европа. Мощността към задните колела в LC 500 е поверена на доказания, високооборотен 5,0-литров V8 двигател, познат от RC F и GS F. Изцяло алуминиевият V8 двигател с 32 клапана генерира 477 к.с. и 540 Нм въртящ момент.

Предаването на въртящия момент към задните колела е поверено на първата в света 10-степенна автоматична трансмисия, вградена в лускозен автомобил, с време за смяна на предавки, сходно с това на трансмисия с два съединителя. Комбинацията от високотехнологична платформа и задвижване осигуряват на LC 500 динамика и управление, необичайни за четириместно купе и ускорение 0-100 км/ч под 4,7 секунди.

Автомобилен салон „София 2017” стартира ударно

Компанията обнови и дизайна на един от най-продаваните си модели в Европа и България - NX 300h пълен хибрид и NX 300 турбобензин. Въвеждане на нова предна решетка, нова предна броня и нови алуминиеви колела. Нови тройни Bi-LED фарове с адаптивни дълги светлини, нови LED задни стоп и габаритни светлини и нови LED флуидни предни и задни мигачи. По-голям 10,3-инчов централен мултимедиен и навигационен дисплей. Нови интериорни цветове, подобрени контролни уреди и бутони. При модела NX се въвежда Lexus Safety System +, пакет от 6 асистиращи системи за активна безопасност, познат от Lexus RX. Турбобензиновата версия вече с ново обозначение NX 300 (досега NX 200t).

На изложението в София се състоя премиерата на най-бързият автомобил с предно предаване в историята до момента  – Honda Civic Type R. Дебютът на модела пред българска публика съвпада и с 25-годишнината на официалния вносител на Honda в България – „Бултрако”, която е подготвила общо три автомобилни и четири мотоциклетни премиери за софийския автосалон.

Най-очакваната от тях е именно десетото поколение на Civic Type R, който по-рано тази година записа рекорд на пистата „Нюрбургринг“. Хечбекът с предно предаване е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент, който записа рекордно време на легендарната „Северна дъга“ на германското трасе. Така той подобри с близо 7 секунди постижението на своя предшественик. Производството на модела стартира през лятото, а първите доставки до клиентите ще бъдат осъществени тази есен.

Снимки: Sofia Motor Show
 

0 от 500