IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota орязва моделната си гама в Япония

Местният пазар се свива всяка година

Toyota орязва моделната си гама в Япония

Toyota планира да намали наполовина моделите, които предлага на домашния си пазар в Япония, съобщи агенция Reuters. Така японският гигант ще продава около 30 модела в Япония, а планът трябва да бъде изпълнен до 2025 година.

Toyota орязва моделната си гама в Япония

В момента Toyota предлага 62 модела на японския пазар, като те се бъдат намалени, за да се реагира на постоянното свиване на пазара и за да може компанията да вложи повече ресурси в популярните и по-добре продавани автомобили.

Продажбите на нови автомобили в Япония намаляват в последните години като това се обяснява с бързото застаряване на населението, като младите все повече губят интерес към притежанието на собствен автомобил.

Говорителят на Toyota Акико Кита отказа коментар по темата, но заяви, че компанията има план, според който тя да запази годишните си продажби на местния пазар в размер на 1,5 милиона коли на година.

Сега компанията продава по 1,6 милиона коли на година в Япония, но постоянното свиване на пазара притеснява всички играчи на него.

Тагове: toyota
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Абеномика
  • #9
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ааа много простотия, брат!
  • #8
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    на запад в люлинкса панелка ли бепродукт на евтин кондом заченат в пeдaлски зaдникхахахахана татко ти - майко ли викаш , а изрoде ?
  • #7
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо оригиналУ ( преди 6 години )
    закривай ментаците подобия на коли закривай жълтурите !
  • #6
    1 rate up comment 17 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Аз съм правен на Запад където кондомите са демоде , а и съм бил заплануван . А ти питай майка си да ли помни от кой те е заченала ...
  • #5
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ти така ли правиш ?ходиш да клатиш мъдете на коча и после блестиш с ум в нета ?майкооо мила колко простотия има по земята наша !
  • #4
    5 rate up comment 19 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Абе тоя с балоните що не земеш да надуеш един японски презерватив , па да видиш къв голям балон става !
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Патреотете чакат Тойота да фалира за да може Лада да залее световните пазари.
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За ОАЕ може но другите едва ли дори Япония,Ю.Корея,Тайван и Сингапур да фалират ще им падне малко стандарта за няколко години ще се оправят макар че ич не ми се вярва да фалират само Сингапур има по-голям износ от Русия или Индия представете си няма население колкото нас и площ под 1000Кв.км а Япония повече от Русия и Индия взети заедно
  • #1
    16 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    така такаотиват си по-бързо от очакваното от мендавах им 5 години няма да изкара и триособено ако им врътнат държавното кранче на което се крепят да не фалиряат толкова години....гледайте филмът на BBC - за балонът на азиатксите икономикипърви най голям балон са ОАЕ и в частност дубай (балон който всеки момент ще се пръсне)след това е япония, сингапур и китай !япония я дават с пример за тойота как ги крепят заради хилядите работни места които може да издумкат при фалит не само в япония