IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche направи изцяло електрически Cayman

Компанията показа и революционна станция за зареждане

Porsche направи изцяло електрически Cayman

Компанията Porsche представи концептуалния електромобил Cayman e-volution. Машината бе показана на техническа конференция в Щутгарт, посветена на електрическото задвижване на автомобилите.

Porsche направи изцяло електрически Cayman

Технически подробности за машината не бяха разкрити. Ивестно е единствено, че Cayman e-volution ще може да измине до 200 км с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч при електрическото купе отнема едва 3,3 секунди.

В Porsche засега нямат намерение да пускат модела в серийно производство. Целта на направата му е да докаже, че компанията работи усилено върху създаването на електрически автообили, като първият от тях ще бъде готов през 2019 г.

Едновремето с Cayman e-volution германският производител показа и станцията за бързо зареждане Porsche Turbo Charging. Тя има мощост 800 волта, като е създадена с помощта на дъщерната фирма Porsche Engineering и на компанията ADS-TEC.

Porsche направи изцяло електрически Cayman

Станцията HPC е предназначена за райони, където натоварването на електрическата мрежа е по-малко. Тъй като тя е доста мощна, няма как да се мине без буфер, като за целта се използва технологията PowerBooster. Устройството ще може да пълни до 80% от акумулаторите за 15 минути, като мощността на зареждане достига 320 кВт.

Снимки: Porsche

Тагове: porsche cayman e-volution
0 от 500