IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Stinger се пробва срещу „напомпан” седан с V8 (ВИДЕО)

Двата автомобила се надпреварват на ¼-миля

Kia Stinger се пробва срещу „напомпан” седан с V8 (ВИДЕО)

Новият фастбек Kia Stinger е един от най-обсъжданите модели на пазара в момента и логично се стигна да сравнението му други автомобили, при това на писта. Изданието CarAdvice реши да измери динамиката на корейската машина, като я сравни с тази на „напомпания” седан Holden Commodore SS-V Redline. Тестът беше проведен на полигона на Австралийския център за автомобилни изследвания (AACR).

Kia Stinger се пробва срещу „напомпан” седан с V8 (ВИДЕО)

Използваният в изпитанието Stinger е в най-мощната версия – с 3,3-литров V6 битурбо мотор, развиващ 370 к.с. и 510 Нм. Фастбекът със задно предаване е оборудван със система Launch Control и механичен самоблокиращ диференциал. Ускорението от 0 до 100 кч/ч отнема 4,9 секунди.

Съперникът в случая - Holden Commodore SS-V Redline, който в САЩ се предлага като Chevrolet SS, е задвижван от 6,2-литров V8 с мощност 413 к.с. и 570 Нм въртящ момент. В стандартното оборудване на модела влиза самоблокиращ диференциал и окачване със спортни настройки. От 0 до 100 км/ч този автомобил ускорява за 4,6 секуди.



Снимка и видео: CarAdvice
 

0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Аутомедия е истинска дъщеря на майка си инвестор. Дори още по-досадна и ненужна модерация, която осакатява всичко. Бях дал линк към австралийски сайт, който дава възможност да се направи сравнение между двете коли и доста сериозно преобръща представата, която дава самата статия. Не знам какво целите с тези *** съкращения и брой отпуснати символи, пак ли свършихте хартията?!
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Това са имали озитата, това избрали. Мислех, че съперникът е неправилно избран, но се оказа, че греша. "Постижението" на Стингъра впечатлява за сведение, но с оглед на нашите условия, това е една кола, която много трудно ще осмисли практическото си съществуване на тази територия. Ненужно, непрактично, неподходящо. Иначе техниката е ОК. Не искам да влизам в спор дали е фастбек или просто седан, май не ме интересува!
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добър,но и много скъп.