IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поне 150 коня за BMW 2-серия Gran Coupe

Новият модел няма да се предлага с 3-цилиндрови мотори

Поне 150 коня за BMW 2-серия Gran Coupe

Втората серия на BMW също ще се обогати с версия Gran Coupe, като сега прототипите все още въртят тестови километри в Европа. Версията Gran Coupe, което присъства в сериите 4 и 6, представлява купе с 4 врати. При 6-ата серия то е с по-нисък силует, а при 4-ата серия е лифтбек. Серия 2 Gran Coupe ще е третият такъв модел на BMW.

2-серия на BMW също ще има Gran Coupe

За основа на новия автомобил ще се използва платформата UKL с напречно разположен двигател и предно предаване. На тази платформа се изграждат моделите на Mini, BMW X1, компактните ванове от втората серия Active Tourer, както и седанът от първата серия на BMW, който засега се предлага само на китайския пазар.

Моделът ще получи означението F44 и производството му трябва да започне през 2019 г. Пазарният дебют на автомобила ще е през 2020 г., а колата ще се сглобява в завода в Лайпциг.

Предполага се, че всички мотори на 2 серия Gran Coupe ще са с мощност от минимум 150 к.с., като базовите версии ще са 220i и 218d. Топверсията М пък ще получи по- мощна версия на 2,0-литровия турбо мотор В48, който сега е с мощност 258 к.с.

Снимка: BMW

0 от 500