IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo разкри как електромобилите и стандартните коли ще се изравнят по цена

Предвиждането на шведите е най-късно през 2025 г. това да започне да се случва

Volvo разкри как електромобилите и стандартните коли ще се изравнят по цена

През 2025 г. електромобилите на Volvo съществено ще намалят цената си, а в същото време стандартните коли с двигатели с вътрешно горене ще поскъпнат значително. Това заяви пред журналисти президентът на шведската компания Хакан Самуелсон.

Volvo разкри как електромобилите и стандартните коли ще се изравнят по цена

Шефът на скандинавския производител посочи и причините за промяната. Както е известно, Volvo е собственост на китайската компания Geely, която има намерения активно да развива „зелените” технологи и това ще бъде от голяма помощ на шведите.

Във Volvo смятат, че само след 2 години цените на автомобилите с бензинови и дизелови двигатели ще скочат, тъй като производителите ще трябва да вложат допълнителни средства, за да може те да отговарят на новите екологични стандарти. В същото време производството на електромобили ще поевтинее, защото те ще ползват още по-големи държавни субсидии.

Според Самуелсон, на Volvo много ще помогне и фактът, че „зелените” модели ще се произвеждат на територията на Китай. Там местното правителство предоставя сериозни отстъпки както на производителите, така и на клиентите. Екологичните модели на Volvo и Geely ще се продават в цял свят, а развитието на технологиите им, както и помощта на държавите, в които се използват, ще им позволи до 7-8 години да бъдат на цената на стандартните автомолили.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo geely
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Varna ( преди 6 години )
    От цялата работа разбрах, че новите им ел. коли ще се правят Китай и затова ще поевинеят. Подготвят почвата за излизане от Европа
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Фермера ( преди 6 години )
    Според мен още 2020 цените на електромобилите ще бъдат по ниски от тези на Волво.Новият и модел на Волво ХЦ60 ще бъде с цена над 100 к лева и 4 цилиндров мотор . TESLA Y със базова ьена 40к долара и 50к долара с по мощна батерия и автономно управлемие.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "...лектромобилите на Volvo съществено ще намалят цената си, а в същото време стандартните коли с двигатели с вътрешно горене ще поскъпнат значително..."Туй сега наистина ме притеснява. От написаното излиза че ел. колите няма да поефтиняват ами другите ще стават по скъпи и така ел. колата ще се окаже по-ефтина. Надявах се на обратното чесно казано.
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    bla ( преди 6 години )
    bla bla bla bla blaaaaaaaaaза кой път да чета какво са казали китайжите от волво.