IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin възроди DB4 GT

Първият прототип от серията Continuation вече е готов

Aston Martin възроди DB4 GT

Aston Martin представи първия прототип на възродения си класически спортен модел DB4 GT, който естествено получава допълнението Continuation. Продължаването на производството ще добие формата на нови 25 коли, като всички ще бъдат сглобени на ръка и ще имат право да се движат само на писта.

Aston Martin възроди DB4 GT

Оригиналният DB4 GT се сглобява от 1959 до 1973 г., като производствената му серия е от 75 автомобила, от които 8 са от олекотената пистова версия Lightweight. В Aston Martin възраждат точно тази версия и VIN номерата на колите продължават оттам докъдето са стигнали през 1963 г.

„Новият” DB4 GT получава 6-цилиндров двигател с мощност 340 к.с., който работи с 4-степенна механична трансмисия. Теглото на автомобила е около 1200 кг, а част от оборудването му ще е ролбар в купето, който е одобрен от ФИА и пожарогасител.

Сега цените на оригиналните DB4 GT надхвърлят 3 милиона лири, а съвременната версия ще струва около 1,5 милиона паунда.

Купувачите на колите от серията Continuation ще получат покана от Aston Martin а участват в 2-годишна състезателна програма – ще могат да карат на най-известните писти в света и ще бъдат обучавани от заводските пилоти на британската марка.

Снимка: Aston Martin

0 от 500