IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първа снимка на камиона на Tesla

Премиерата на електрическия влекач беше отложена за 16 ноември

Първа снимка на камиона на Tesla

Премиерата на електрическия влекач на Tesla се чака с огромен интерес, но босът на компанията Илон Мъск вече обяви в Twitter, че премиерата му се мести на 16 ноември.

Първа снимка на камиона на Tesla

Причината за това е заетостта на целия екип на компанията с началото на производството на Model 3, както и липсата на достатъчно батерии за сглобяването на камиона. В нета обаче изтече снимка на влекача на Tesla, като от компанията все още не са разпространили официални фотоси на модела и естествено, не коментират дали това наистина е техният камион.

Според агенция Reuters, електрическият камион на Tesla ще бъде снабден със система за автономно придвижване и ще има пробег между 320 и 500 километра с едно зареждане.

Първоначално премиерата на камиона беше насрочена за 26 октомври, но освен вече посочените проблеми, се оказа, че Tesla полага усилия, за да осигури електричество на пострадалите от последния ураган в Пуерто Рико, където огромната част от населението остана без ток.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    и още ( преди 6 години )
    ..пропусна да отбележи ,че прехваления ВЕЙ съсипва хиляд декари накичени със соларки.Аама тесларите заслепени от баш теслара Мъск не виждат много надалеч.Камион на батерии..и после кво прайм..въртим с трейлъра да дирим зарядна станция.Вели,безценно.Късогледа работа.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропуск ( преди 6 години )
    Пропусна да отбележиш, че този камион ще има автономно движение, което е много важно (според мен). Представи си колко много работни места (шофьори на камиони) могат потенциално да се загубят в близките години
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Тесла залагат много на алтернативните захранвания от ВЕИ, доколкото знам в карибите и Хавай имат няколко острова, които се захранват от техните системи. Ако успеят да направят и батерията за Австралия, доста ше дръпнат!
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С влекача ли?
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    От 320 до 500км е идеално за бус в града, тези дето зареждат магазинчетата.Такъв пробег на по-голямата част от фирмите е перфектен.Ношно време си го зареждаш, сутрин тръгваш и возиш.