IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini вече работи над първия седан в историята си

Новият модел ще бъде в стила на концепция от 2008 г.

Lamborghini вече работи над първия седан в историята си

Компанията Lamborghini е започнала разработка на нов модел с 4 врати, чиято премиера ще се състои през 2021 г. Това съобщава изданието Autocar, като се позовава на търговския директор на италианския производител Федерико Фоскини.

Lamborghini вече работи над първия седан в историята си

"Трябва да бъдем скромни, защото дори нашият най-нов модел - кросоувърът Urus, все още е в стадий на предварително производство. Целта ни е удвояване на продажбите до няколко години, като ще се борим да постигнем това", коментира Фоскини.

Топ-мениджърът все пак се застрахова, като призна, че проектът все още не е получил "зелена светлина" от ръководството на компанията. Ако това стане, той ще взаимства голяма част от дизайнерските решения от концептуалния модел Estoque (на снимката), който бе представен през 2008 г. Тогава в Lamborghini се отказаха от този серийната версия на автомобила заради началото на световната икономическа криза.

Преди да се появи модел с 4 врати, компанията ще представи и своя първи модел с хибриден силов агрегат. Това ще стане през 2019 или 2020 г., като автомобилът ще се превърне в приемник на Aventador.

Снимка: Lamborghini

Тагове: lamborghini estoque
0 от 500