IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Focus ще е по-луксозен и по-скъп

Премиерата на модела ще е в началото на 2018 г.

Новият Focus ще е по-луксозен и по-скъп

Следващото поколение на Ford Focus ще е позиционирано по-високо на пазара в Европа, обяви шефът на глобалния маркетинг на автомобилния гигант Джим Фарли. Той прогнозира и, че обемът на производство на новия модел ще е „малко по-малък” в сравнение с актуалния модел.

Новият Focus ще е по-луксозен и по-скъп

Новият Ford Focus ще бъде лансиран в Европа през януари или февруари, като продажбите му ще започнат през лятото.

„Ще позиционираме новото поколение по-нагоре, точно по същия начин, по който го направихме с новата генерация на Fiesta”, обясни Фарли. Също като при Fiesta, гамата на Focus ще включва топ модификацията Vignale, както и версия Active, за която от подразделението на Фарли твърдят, че е „вдъхновена от кросоувърите”.

Европейската версия на Focus ще продължи да се сглобява в Германия, докато тази за САЩ ще се произвежда в Китай.

През първата половина на годината продажбите на Focus в Европа са паднали с 1,2% до 119 052 бройки и моделът заема четвъртото място в своя сегмент. Пред него са VW Golf, Opel Astra и Skoda Octavia. Като цяло обаче целият сегмент на компактните модели записва спад с 1,9 процента, тъй като клиентите продължават да се насочват към SUV модели и кросоувъри.

Снимка: Ford

Тагове: ford ford focus
0 от 500