IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford сериозно съкращава производството на леки коли

Компанията ще насочи усилия към всъдедоходи, пикапи и електромобили

Ford сериозно съкращава производството на леки коли

Американската компания Ford ще намали сериозно гамата си от леки коли, които предлага и ще се съсредоточи върху производството на всъдеходи, пикапи и електромобили. Това съобщиха от прес-офиса на концерна Ford.

Ford сериозно съкращава производството на леки коли

Съкращаването на стандартните автомобили ще доведе до спестяване на 7 млрд. долара. Тази сума ще бъде пренасочена към проектирането и производството на нови всъдеходни модел. Първият от тях ще е възроденият Bronco, който трябва да бъде готов през 2020 г. За момента се знае, че той ще получи 2,7-литров V6 от семейството EcoBoost с мощност 325 к.с. Моделът ще получи и хибридна версия.

Компанията подготвя излизането на пазара и на новото поколение на Ford Ranger. То ще се произвежда в САЩ, като ще използва мощностите, освободени от модела Focus. Производството на неговото следващо поколение ще бъде съсредоточено в Китай.

Друга част от спестените средства ще бъде инвестирана в електромобили. До 2020 г. Ford трябва да предложи 13 модела на ток, които ще струват на компанията около 4,5 млрд. долара. Предвижда се през 2020 г. около 40% от продажбите на марката да бъдат на именно такива машини.

Освен това, американците готвят и хибридни версии на най-популярните си модели. През 2022 г. трябва да бъдат готови модификациите на F-150 и Mustang, които да се задвижват от комбинация от бензинов двигател и електромотор.

Снимка: Ford

Тагове: ford
0 от 500