IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци превръщат Boxster в класиката 356

Най-скъпата трансформация е почти 150 000 долара

Американци превръщат Boxster в класиката 356

Американското тунинг ателие Starke предлага достъпен начин да се сдобиете с реплика на класиката Porsche 356, чийто цени от година на година стават все по-високи, а по разбираеми причини оригиналните автомобили намаляват. Компанията използва автомобили Boxster от периода 1997-2012, т.е разходите са още по-ниски, тъй като това са сред най-евтините Porsche-та.

Американци превръщат Boxster в класиката 356

И в ателието на Starke в Скотсдейл, Аризона по-семплият и обикновен Boxster добива формите на легендата 356, като всеки един клиент трябва предварително да зададе изискванията си за екстериора. Що се отнася до интериора, тук се смесват модерни и ретро елементи. Обзавеждането е семпло, като клиентът избира тапицерията и основните цветове. На арматурното табло присъства инфотейнмънт система, което означава и наличие на навигация.

Американци превръщат Boxster в класиката 356

Като допълнение може да се поръчат и промени по двигателя, който иначе е повече от достатъчен и в серийния си вид – 3,7-литров 6-цилиндров боксер с мощност 375 к.с.. Серията на Starke носи името Revolution Speedster и включва няколко нива на преобразяване и доработка като най-евтиното е CS (Classic Series) – цената му е 59 950 долара, като тук не се включва цената на Boxster-а, който се използва за база на проекта.

Американци превръщат Boxster в класиката 356

Когато обаче се променят и динамичните характеристики на автомобила, както и поведението му на пътя, вече се отива на Revolution Speedster Outlaw (79 950 долара), което означава по-широка каросерия плюс регулируемо окачване на Bilstein. Най-скъпата версия е Revolution Speedster Carbon Fiber Outlaw, която струва 149 950 долара и включва на практика нова каросерия от фиброкарбон, както и по-мощен двигател.
Снимки: Starke

0 от 500