IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще прави още един малък SUV

Новият модел ще се продава заедно с Captur

Renault ще прави още един малък SUV

Renault планира да стартира производството на втори субкомпактен SUV, който от 2019 г. да се продава заедно с вече натрупалия популярност Captur. Новият модел ще се произвежда заедно с Captur във Валядолид, Испания, потвърди директорът на фабриката – Рафаел Васкес. Той обаче не даде повече подробности за новия модел.

Renault ще прави още един малък SUV

Единият вариант е Renault да лансира по-голям вариант на Captur на същата платформа и новият автомобил да се казва Grand Captur, като това успешно се използва при Scenic. Миналата година Renault обяви, че планира да инвестира над 600 милиона евро в Испания, за да произвежда нов модел във Валядолид, както и да стартира производството на нова версия на 1,5-литровия dCi мотор, която ще се прави с прилепения към фабриката завод за двигатели.

Според Васкес, голяма част от новата инвестиция ще е за увеличаване на капацитета на завода, но е много вероятно Captur и новият модел да се вместят в годишно производство от 250 000 бройки. Заводът във Валядолид произвежда и електрическия Twizy.

Captur е най-продаваният малък SUV на европейския пазар за първите шест месеца на годината с 112 586 продажби. Пазарът в този сегмент вече е пораснал до над 1 милион коли на година, като към пионерите в него Renault и Nissan се добавят нови и нови производители.

Снимка: Renault

Тагове: renault renault captur
0 от 500