IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралия спира да произвежда автомобили

Последно ще затвори заводът на GM, като това ще стане на 20 октомври

Австралия спира да произвежда автомобили

След датата 20 октомври Австралия няма повече да произвежда автомобили. Тогава трябва да затвори заводът на GM в Елизабет, където се сглобяват моделите на Holden – Commodore и Caprice. Американският гигант вече спря производството на Holden Cruze и закри австралийския си завод за двигатели.

Австралия спира да произвежда автомобили

Първи от производство в Австралия се отказа Ford, като това стана миналата година, а днес прекрати работа и заводът Altona на Toyota в предградията на Мелбърн. Така след 54 години Toyota също закрива производствените си мощности в страната.

Впрочем именно Австралия е една от първите държави, в които в началото на 60-те години Toyota започва да изнася производство – през 1963 г. в Елизабет, близо до Аделаид, започва производството на Toyota Tiara.Там 15 години по-късно стартира и производство на двигатели, а през 1994 г. тържествено беше открит новият завод Altona.

Всички марки, които прекратиха производството си в Австралия, заявиха, че няма да напускат пазара, просто ще внасят коли от чужбина, тъй като това ще им излиза по-евтино.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota gm ford
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Холдън е страхотна машина, особено спортните им пикапи, наричани доколкото си спомням "sleeping cars". Жалко.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    10W-40 ( преди 6 години )
    Австралия е 25 милиона - mалко повече от Румъния. В добива на ресурси са заети 2% от работещите. Хайде да добавим още толкова, за чистачки в същите райони. Само че, ако една чистачка в Пилбара взима 100к, една продавачка в Мелбърн взима само 20 долара на час. Тук съм съгласен, че като цяло разходите за заплати са доста повече, отколкото в Китай или Малайзия. Така, че пазарът наистина е сравнително малък.По едно време изнасяха Холдън за Щатите маскиран като Понтиак, но и това умря.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    10W-40 ( преди 6 години )
    Нормално. Твърде малък пазар са за да произвеждат само за вътрешно потребление, а за да изнасят имзт твърде големи разходи.