IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обяви създаването на спортен Leaf

Електромобилът е дело на подразделението Nismo

Nissan обяви създаването на спортен Leaf

Компанията Nissan обяви направата на спортна версия на новото поколение на електромобила Leaf, чиято разработка е дало на инженерите от заводското тунинг-ателие Nismо. Снимка на прототипа бе показана в рамките на мероприятието Nissan Futures в Норвегия, съобщава Autocar.

Nissan обяви създаването на спортен Leaf

Ако се съди по фотографията, машиата ще се отличава от стандартния електромобил по агресивната аеродинамика с по-големи брони и престилки, а също така и по джантите с различен дизайн. В Nissan са убедени, че появята на Leaf Nismo ще увеличи интереса към модела.

Nissan обяви създаването на спортен Leaf

Други подробности за електрическия хот-хеч липсват. Неговото анонсиране се състоя по време на европейската премиера на стандартния модел. Новото поколение излиза първо в ограничичена серия Leaf 2.Zero, която вече може да бъде поръчана, а първите бройки от нея ще бъдат доставени на клиентите в началото на 2018 г.

Nissan обяви създаването на спортен Leaf

В оборудването на специалната версия на Leaf влизат 17-цолови джанти, тонирани стъкла, елекрически външи огледала, светодиодни дневни светлини, средни стойки в разричен цвят и предни фарове срещу мъгла. В салона има приборен панел със 7-инчов TFT-дисплей, кожен волан, електрическа ръчна спирачка, e-pedal, специално затъмняващо се огледало, климатик, мултимедийна система със 7-инчов дисплей, интелктуален круиз-контрол, система ProPILOT, система за разпознаване на пътните знаци и др.

Nissan обяви създаването на спортен Leaf

Задвижването на автомобила не е променяно. Втората генерация на Nissan Leaf разчита на електромотор, развиващ 110 кВт (150 к.с.) и 320 Нм, като с едно зарежда електрическият хечбек изминава 378 км. Цените на модела стартират 23 365 евро, но версията 2.Zero струва 30 263 евро.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan leaf nismo
0 от 500