IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW не вижда смисъл в хибридните комбита

Баварците няма да електрифицират моделите си от този клас

BMW не вижда смисъл в хибридните комбита

Готвената от BMW мащабна електрификация на моделите на марка няма да засегне комбитата. Това съобщава изданието BMW Blog, като цитира представители на компанията, пожелали анонимност.

BMW не вижда смисъл в хибридните комбита

Сега в гамата на BMW влизат две комбита - 3-Series Touring и 5-Series Touring. Решението да не се предлагат хибридни агрегати за тях е доста страннно, тъй като те се ползват със сериозна популярност, особено в Германия. Още повече, че превръщането на комби в plug-in хибрид не е сложно.

Засега няма информация дали отказването от версии iPerformance ще засегне само новите поколения на двата модела или е по-дългосрочна стратегия. Сегашната генерация на BMW 3-Series Touring бе представена още през 2012 г., но през вмай тази година беше обновена. Новото BMW 5-Series Touring на свой ред дебютира на салона в Женева през март.

Не е тайна, че BMW Group има намерение почти изцяло да електрифицира моделиге, които предлага. Това включва също така марките MINI и Rolls-Royce, както и дори автомобилите, разработвани от M-подразделението на баварците. Концернът предвижда до 2025 г. да пусне 25 модела с електромотори, като 12 от тях ще бъдат изцяло електрически.

Снимка: BMW

Тагове: bmw touring
0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГ-нал, Трошето, което си споменал знаем, че има такъв разход, но той не е на гориво, а на други течности. Тук говорим за разход на гориво. А той е най-нисък при Приус. Този модел всяка година печели приза за най-икономичната кола с ДВГ. На книга нафтовите печки може и да имат подобен разход, но не и в реалността. Те същите печки ги изкарваха и като много екологични, но други неща се оказаха, ако помниш дизелгейт.
  • #7
    6 rate up comment 14 rate down comment
    до: Wane ( преди 6 години )
    Извинявай, но лубрикантите ми свършиха и поради тази причина ти влизам така. Следващия път си носи, за да не се оплакваш после, че хората ти влизат така, че да те боли.Нали ти казах бе тАпyнгер, че са хибриди. Някой да го е отрекъл. Така ги наричат и такова им е името, но не и показателите. Можеш да не ми отговаряш, защото виждам, че си изключително пр0сто момче, което дори не разбира какво му се пише. Просто не си прави труда...
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лошото е че от Тойота няма какво да вземат .Един пример с Приус какво му е хубавото разхода на гориво или пъргавината .... всеки един дизел с подобно ускорение има подобен разход .... та те вече и бензиновите със същите динамични показатели са с приблизителен разход на гориво
  • #5
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Отворко, айде само да не ми влизаш грубо, а? Комбинират ли моделите на BMW ДВГ с електромотор? Комбинират. Значи са хибриди. Това вече някой си (съдейки по поведението му необразован) индивид как интерпретира значението на думата е без никакво значение.
  • #4
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    wane,толкова ли си зле, че не успя да разбереш, че само името им е хибриди на немците. Само с име тази работа не стара. Както и не става да лежат на стара слава и само емблемите им да продават на к0мплексари за които е важно какво пише на капака, а не какво има под него.Все едно да се вземеш маркова шапка, да си е сложиш и да си мислиш, че под нея има нещо.Почна ли да стопляш какво ти говоря или още по-просто да ти го обясня?
  • #3
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    BMW имат хибридни версии на 2-ра серия Active Tourer, 3-та серия, 5-та серия, 7-*** серия и X5. И да не забравяме i8, който е само хибрид и i3, който може да се поръча като паралелен хибрид. Та какво нямали BMW?
  • #2
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И още няколко пъти да е напишеш тази простотия, то тя няма как да стане истина.А баварците нямат хибриди и за другите си модели, а какво остава за комбитата. Сложили електромотор и батерия и си мислят, че са направили хибрид, но така не става.Да вземат да се помолят на Тойота да им направи един, че да могат да се хвалят. Z4 ще им го правят японците, защо не и хибридите, като се знаят, че вече нищо не могат.
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няколко пъти пиша ту, че хибридите са съмнително екологични.