IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще видим на Автомобилен салон "София"?

Повечето компании ще зарадват феновете с най-новите си модели

Какво ще видим на Автомобилен салон

Най-очакваното автомобилно събитие за 2017 г. е салонът в София, който ще се проведе от 14 до 22 октомври в "Интер Експо Център". Вече са ясни и повечето модели, които фирмите-вносители ще представят на изложението в столицата.

Какво ще видим на Автомобилен салон

Очаквано, най-голям е интересът към немското трио - производител на луксозни автомобили. В BMW залага на най-луксозната версия на флагмана си 7-Sеries. Това е версията 760Li xDrive, която развива мощност от 610 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, а благодарение на предлагания като опция пакет  M Driver максималната скорост е 305 км/ч.

Какво ще видим на Автомобилен салон

Само месец след салона във Франкфурт своята премиера на българска земия ще отбележи и новото BMW 6-Series Gran Toutrsimo. Редом с него ще видим и BMW M550d xDrive, което разчита на 3,0-литров двигател с 4 турбини. Максималната мощност на тази версия е 400 к.с.

В София ще дебютира и нового поколение на флагман на Audi - лимузината A8, която претендира да бъде един от най-високо технологичните автомобили в света. Машината е оборудвана със система за автономно движение, която от 2018 г. ще се поставя и на други модели на марката. Тя работи както при движение на магистрала, така и в градския трафик. Новото A8 е получило и два модернизирани V6 двигaтeля с обем 3,0 литра. Дизеловият развива 286 к.с., а бензиновият - 340 к.с.

Какво ще видим на Автомобилен салон

Марката ще бъде представена и от Аudі RЅ 3 Ѕроrtbасk, разчитащо на най-мощния 5-цилиндров мотор в света - с 400 к.с. Сред експонаните в София ще бъдат още Аudі RЅ 5 Соuре, Аudі ЅQ5, както и хибридното  Аudі Q7 е-trоn.

Третият премиум производител от Германия - Mercedes-Benz, на свой ред залага на обновената S-Class на Mercedes-Benz във версията  S 400 d 4Matic L. Тя идва с промени във външния вид, както и с редица подбрени системи за безопасност и асистенти на водача. Сред тях са иновацията за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране.

Какво ще видим на Автомобилен салон

На щанда в столицата ще бъде изложено и новото GLC 43 4Matic купе. То е оборудвано с 3,0-литров би-турбо V6 двигател, развиващ 367 к.с. и автоматична трансмисия 9G TRONIC с бърза смяна на предавките. Задвижването осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.  Сред другите експонати на Mercedes ще бъдат  Mercedes-Benz GLE 63 AMG Coupe, Mercedes-Benz GTC Roadster, Mercedes-Benz E 220 d 4Matic, Mercedes-Benz GLA 200 d 4Matic, Mercedes-Benz GLC 350 e 4Matic и Mercedes-Benz GLE.

Какво ще видим на Автомобилен салон

Ha coфийcĸoтo излoжeниe зa пъpви път в Бългapия щe бъдe пpeдcтaвeн нaй-нoвият члeн в ceмeйcтвoтo нa  Јаguаr - кросоувърът Е-РАСЕ, който вече стъпи на българския пазар. Вносителят на марката у нас залага и на още един модел, с който ще се опита да привлече вниманието на феновете  - F-ТYРЕ ЅVR. Toвa e двyмecтeн cпopтeн aвтoмoбил, изpaбoтeн пpeдимнo oт aлyминий, c мoщнocт 575 ĸ.с. и мaĸcимaлнa cĸopocт 322 ĸм/ч.

На свой ред Volkswagen залага предимно на високопроходими модели, като на салона в София ще видим чисто новия SUV-модел Т-Roc,както и удължения вариант на бестселъра Tiguan - Allspace със 7 места. Първият от тях ще стъпи на пазара в края на годината.

Какво ще видим на Автомобилен салон

А вторият попълни нишата между Tiguan и Touareg в гамата на марката. Сега вече моделът има опция за 7 места, като каросерията е удължена с 215 мм, а междуосието - със 109 мм. Максималният товарен обем при 5-местна конфигурация нараства с 265 литра до 1920 литра, типична повече за вановете. Има избор от шест двигателя с мощност от 150 к.с. до 240 к.с., а задвижването на четирите колела 4Motion и автоматичната скоростна кутия с двоен съединител DSG са серийни при вариантите с мощност над 180 к.с.

Какво ще видим на Автомобилен салон

Нов компактен SUV ще бъде покаже и друга успешна марка от VW Group - Skoda. Това е Karoq,  при които дебютира първото за модел на чехите дигитално табло за управление. Кросоувърът се предлага с пет двигателя с мощност от 115 до 190 к.с., четири от които са напълно нови. Всички са с турбокомпресор и директно впръскване, старт-стоп технология и окаж за рекуперация на спирачната енергия. Агрегатите са съчетани с 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна автоматична DSG с двоен съединител. Като опция е налично и задвижване 4x4.

Кросоувър ще има и на щанда на Kia, като това е най-новият модел на марката - Stonic, чиято премиера се състоя само преди дни във Франкфурт. Автомобилът ще се предлага с огромен брой цветови комбинации, като разполага с едно от най-големи вътрешни пространства в този клас. Със сигурност обаче още по-сериозен интерес ще предизвика и най-мощният автомобил в историята на корейската марка - Stinger.

Какво ще видим на Автомобилен салон

Автомобилът ще се предлга с няколко двигателя, като най-мощният е 3,3-литров twin-turbo V6 бензинов с 370 к.с. Всички мотори ще разчитат на 8-степенна автоматична трансмисия, като при най-мощната версия ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,9 секунди, а максималната скорост е 269 км/ч.

Какво ще видим на Автомобилен салон

Като стана дума за мощност и бързина, на салона в София ще бъде показан и най-бързият автомобил с предно предаване - Honda Civic Type R. Моделът подобри рекорда на Северната дъга на "Нюрбургринг", а продажбите му стартираха през лятото. Хот-хечът разчита на 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    А нещо от тоя век с по-алтернативно завдижване ще има ли?
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    до ФАКТ! ( преди 6 години )
    По-добре нови Дачии и Шкоди, отколкото 15 годишни Мерцедеси и БМВ-та на по "120 хиляди километра", внос от Южна Италия, карани от пенсионирана аптекарка или ветеран-моряк!
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    bg ( преди 6 години )
    ами кво да видим...някоя и друга готина мацка:-)те коли по улиците колкото искаш
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    E не е баш така. Новото А8 дебютира преди три седмици във Франкфурт и още нито ценова листа, нито може да се конфигурира в Германия.
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Вчера свърши автосалона в Лион не е значим обаче може да се видят Ферарита Астън Мартини Ламборгинита Поршета Мазератита и Макларъни.В Бг е то в София Дачии и Шкоди.Смех в залата!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кво те бърка броя на турбините? Всичко е с цел, мощност, нисък разход и минимум лагУдоволствието е гарантирано!
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Тази година на автосалона:"....което разчита на 3,0-литров двигател с 4 турбини"а другата:"което разчита на 30-турбини и един двигател с вътрешно горене" :D