IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini отрича автономните автомобили

Италианците не виждат смисъл и в електрическите суперколи

Lamborghini отрича автономните автомобили

Компанията Lamborghini следи основните тендеции в автомобилното производство, като доказателство за това е предстоящото излизане на кросоувър на марката. Италианците обаче смятат, че не всичко, което изглежда модерно в момента, би им свършило работа.

Lamborghini отрича автономните автомобили

Пред изданието Digital Trends шефът на отдела за изследвания и разарботки на марката Маруцио Реджиани бе категоричен, че в компанията нямат никакво намерение в близко бъдеще да залагат на технологии за автономно придвижване.

„Ако си купите Lamborghini, вие го правите за за получите удоволствие и да се наслаждавате на шофирането. Ако трябва да говорим за напълно автономно управление на автомобилите, то ние ще бъдем последната марка, която ще го предложи”, обясни Реджиани.

Въпреки това, обещаният от компанията кросоувър Urus ще получи всички модерни системи за безопасност и асистенти на водача, с които разполагат премиум-моделите. Автовобилът ще има адаптивен круиз-контрол, система за следене на лентата на движение и други подобни технологии, но на тях не бива да се гледа като на крачка по пътя към пълноценни безпилотни коли.

По същия начин в Lamborghini се отнасят и към възможността за направата на електрическа суперкола, тоест напълно я отхвърля. Все пак моделите на италианската марка ще получат електрически мотори, тъй като няма как да избягат от хибридизация на гамата си.

Снимка: Lamborghini

Тагове: lamborghini
0 от 500