IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz остави G-Class без V12

Премиерата на всъдехода официално е насрочена за януари догодина

Mercedes-Benz остави G-Class без V12

Официалната премиера на новото поколение на култовия всъдеход  Mercedes-Benz G-Class – W464, ще се състои по време на автосалона в Детройт през януари догодина. Това твърди изданието mercedes-benz-passion.com, което се позова на ръководството на производителя.

Новият Mercedes-Benz G-Class остава без V12

Според информацията, дилърите на марката ще започнат да приемат поръчки още през януари, а първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите в края на пролетта на следващата година.

Голямата техническа новост при модела е отказът от V12 двигател. Това означава, че Mercedes-Benz G-Class (W464) няма да се предлага в модификация G-65, която в момента е оборудвана именно с 12-цилиндров мотор (на снимката). За сметка на това автомобилът ще получи напълно нов 6-цилиндров агрегат с турбо и независимо предно окачване.

Знае се още, че новото поколение на „кубчето” ще съхрани рамната си конструкция, като ще бъде с 10 см по-широк от актуалния модел. За всъдехода ще се предлагат редица опционални пакети, които ще подобрят всъдеходните качества на автомобила. Например, G-Class ще получи 3 блокиращи диференциала и трансмисия с понижаващи предавки.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz g-class
0 от 500