IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Karoq RS ще бъде хибрид

Чехите все още обсъждат какъв агрегат да получи спортната версия на кросоувъра

Skoda Karoq RS ще бъде хибрид

Най-новият компактен SUV модел на Skoda – Karoq, ще получи спортна версия RS, която ще е с хибридно задвижване, гласят плановете на чешката марка на Volkswagen. Бъдещият Karoq RS ще има потенциал да се бори с друг по-динамичен SUV – испанския Ateca Cupra, който също е под шапката на VW Group.

Skoda Karoq RS ще е хибрид

Karoq е наследник на Yeti, но е по-голям от предшественика си. Шефът на развитието на моделите на Skoda - Кристиан Щрубе, потвърди по време на салона във Франкфурт предстоящото излизане RS-версията на новия модел. Очаква се неговата мощност да бъда малко над 200 к.с., което ознамава, че той ще отстъпва значително на Ateca Cupra на SEAT, който ще се предлага с 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с мощност над 300 к.с.

Щрубе все пак поясни, че чехите ще наваксат разликата в мощността с използването на една или друга форма на електрификация на задвижването на Karoq RS. Това ще е част от програмата на Skoda, която предвижда до 2025 г. поне 1/4 от моделите на марката да получат електромотори.

Skoda Karoq RS ще е хибрид

„Догодина ще предложим версията Sportline на Karoq, което е крачка в посока по-спортно представяне на модела – обясни Щрубе. – Все още обсъждаме варианта с появата на RS, като предстои да решим ще трябва да решим каква помощ ще получи двигателят с вътрешно горене.”

Все още не е ясно дали Karoq ще разчита на plug-in хибридна система или ще е „мек хибрид” с 48 волта, което ще позволи използването на по-малка батерия за повече динамика и добавяне на мощност. Добавянето на електрическа мощ ще позволи на Skoda да използва по-скромен бензинов мотор, но това да не се отрази на динамиката на кросоувъра.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бе ,изключение правел мерцедес, колите им приличат на понички новите, нещо като сапунерки,гърбави,груби и недодялани. БМВ са същите пухчовци. Според мен само Ауди прави стилни коли в момента от германските,както и Шкода Октавия новата, и Суперб новия. И новите сеати са стилни.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Ще стане идеална - само трябва да и се смени купето и двигателя. Джантите с гумите са си добри.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стига партенки! Това го четохме преди месеци. Не го предсавяте като новина. И все още го няма. Бла, бла!
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Каквито и двигатели да сложат на братята Квазимодо, това няма да ги разхубави изобщо. Вярно е че 90% от времето автомобили се гледа отвътре навън, а не обратното, и че има доста ласкави ревюта в Интернет за големият брат, но мен лично посредствеността в дизайна и липсата на идеи ме убива, а при германските марки в момента е пълно с това (изключение прави само Мерцедес).