IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възроденият Griffith тръгва от 90 000 лири

Производството на новия модел на TVR стартира догодина в Уелс

Възроденият Griffith тръгва от 90 000 лири

Производството на двуместния спортен модел Griffith, с който се възражда британската нишова марка TVR, ще започне догодина. Griffith е с дизайн на легендата Гордън Мъри и се задвижва от V8 мотор, идващ от Ford и доработен от Cosworth, като мощността му е 500 к.с.  Максималната скорост на TVR Griffith е над 321 км/ч, твърдят от компанията.

Възроденият Griffith тръгва от 90 000 лири

TVR е основата през 1947 г., но спря да произвежда автомобили през 2004, тъй като остана без свежи средства. Сега възраждането на марката се случва с помощта и парите на магната в света на компютърните игри Лес Едгар, който купи през 2013 г. активите на TVR от руснака Николай Смоленски за все още необявена сума.

Едгар заяви, че новият Griffith ще е много по-развит технически, ще предлага повече удобство на борда и ще е много по-надежден от предишните модели на марката. Точно слабата надеждност и честите повреди бяха един от най-сериозните проблеми на моделите на TVR в миналото.

Производството на Griffith стартира догодина в новия завод на TVR в Уелс, като инвестицията в него е 30 милиона лири, а цената на Griffith започва от 90 000 паунда.

Тагове: tvr tvr griffith
0 от 500