IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Японците демонстрираха възможностите на системата си за автономно придвижване

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Изследователският институт Toyota показа възможностите на системата за автопилот от най-новото поколение. Използваният тестови прототип е оборудван с най-новите лидари, както и с два волана.

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Машината с автопилот от четвърто ниво може да се придвижва напълно самостоятелно в повечето ситуации. Изключение правят само лошите метеорологични условия и пътната обстановка. Постигането на пето ниво означава пълен отказ от вмешателство на човека в управлението на автомобилите.

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Японският производител е разделил разработените автономни системи на две групи – шофьор и помощник. В първия случай машината се придвижва напълно самостоятелно (четвърто и пето ниво по класификацията SAE), а във втория – системата само помага на водача, като коригира движението в случай на необходимост. Например, ако човекът зад волана заспи, тя може да поеме управлението, за да избегне сблъсък.

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

В тестовия прототип на Toyota едновременно се намират двама шофьори – единият изпитва системите, докато вторият е готов да поеме управлението, ако автопилотът сбърка някъде. Освен това вторият следи за усъвършенстването на използваните от система алгоритми и разработва нови способи за предаване на управление от автономната машина на шофьора и обратно.В компанията имат намерение да представят повечето си разработки, в това число и система за изкуствен интелект по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Снимки и видео: Toyota

Тагове: toyota
0 от 500
 • #9
  0 rate up comment 0 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  „Колегата“, т.е. ти чукчата, най-после прочете статията и разбра за какво е втория волан. За да си оправдаеш невежеството обаче реши да се направиш на иронизатор. Иронията мой човек се ползва един път, а не няколко пъти да пишеш за втория волан. Както и да е важното е, че най-после си го прочел и още по-важното е, че си го разбрал предполагам, но не съм много сигурен.
 • #8
  0 rate up comment 0 rate down comment
  младен ( преди 2 години )
  Значи, най ме притеснява че след има няма 2-3год. тия идиотии ще са в колите и като отидеш при дилъра на който и да е и питаш "Абе тоя к.урник що струва 45хил., какво толкова има?" разговорът ще протече така: Дилър: - Автономно управление Клиент: - Е хубаво ама аз не го искам. Дай ми същият модел с друго обуродване, без това и да е с по ниска цена. Дилър: Еми няма!
 • #7
  4 rate up comment 2 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Колегата иронизира втория волан, но си трябва малко чувство, за да разбираш тези неща
 • #6
  6 rate up comment 7 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Чукчата продължава да пише и упорито не иска да прочете статията в която е написано за какво се ползва втория волан. Давай чукча пиши още. Поне това го можеш. Остани си писател!
 • #5
  3 rate up comment 8 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Хайде вие като разбрахте статията, дайте един конкретен пример, в който трябва да се използва втория волан. Всяка една система за автономно шофиране, прекратява своето действие в момента в който човека поема контрол от единствения волан. Като види че автопилота бърка, първият шофьор Просто трябва да хване волана или да натисне ***.
 • #4
  9 rate up comment 5 rate down comment
  По японски ( преди 2 години )
  При автономните си автомобили германците премахват волана,а японците слагат още един. Така ще бъдат "по-надеждни"!
 • #3
  5 rate up comment 6 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Така е, разни недочели и недочули недоклатеняци без да знаят за какво става на въпрос дават мнения и коментари! Цялата им работа е такава - неразбрана и недовършена! "Хубава работа, ама българска..."
 • #2
  7 rate up comment 6 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Ако беше прочел статията, нямаше да задаваш тъпи въпроси! Хората са ти го написали, но чукча не читател, а чукча писател...
 • #1
  6 rate up comment 4 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  За какво служи вторият волан?