IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Японците демонстрираха възможностите на системата си за автономно придвижване

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Изследователският институт Toyota показа възможностите на системата за автопилот от най-новото поколение. Използваният тестови прототип е оборудван с най-новите лидари, както и с два волана.

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Машината с автопилот от четвърто ниво може да се придвижва напълно самостоятелно в повечето ситуации. Изключение правят само лошите метеорологични условия и пътната обстановка. Постигането на пето ниво означава пълен отказ от вмешателство на човека в управлението на автомобилите.

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

Японският производител е разделил разработените автономни системи на две групи – шофьор и помощник. В първия случай машината се придвижва напълно самостоятелно (четвърто и пето ниво по класификацията SAE), а във втория – системата само помага на водача, като коригира движението в случай на необходимост. Например, ако човекът зад волана заспи, тя може да поеме управлението, за да избегне сблъсък.

Toyota направи безпилотен автомобил с два волана (ВИДЕО)

В тестовия прототип на Toyota едновременно се намират двама шофьори – единият изпитва системите, докато вторият е готов да поеме управлението, ако автопилотът сбърка някъде. Освен това вторият следи за усъвършенстването на използваните от система алгоритми и разработва нови способи за предаване на управление от автономната машина на шофьора и обратно.



В компанията имат намерение да представят повечето си разработки, в това число и система за изкуствен интелект по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Снимки и видео: Toyota

Тагове: toyota
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колегата, т.е. ти чукчата, най-после прочете статията и разбра за какво е втория волан. За да си оправдаеш невежеството обаче реши да се направиш на иронизатор. Иронията мой човек се ползва един път, а не няколко пъти да пишеш за втория волан. Както и да е важното е, че най-после си го прочел и още по-важното е, че си го разбрал предполагам, но не съм много сигурен.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Значи, най ме притеснява че след има няма 2-3год. тия идиотии ще са в колите и като отидеш при дилъра на който и да е и питаш "Абе тоя к.урник що струва 45хил., какво толкова има?" разговорът ще протече така:Дилър: - Автономно управлениеКлиент: - Е хубаво ама аз не го искам. Дай ми същият модел с друго обуродване, без това и да е с по ниска цена.Дилър: Еми няма!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колегата иронизира втория волан, но си трябва малко чувство, за да разбираш тези неща
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чукчата продължава да пише и упорито не иска да прочете статията в която е написано за какво се ползва втория волан.Давай чукча пиши още. Поне това го можеш. Остани си писател!
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    По японски ( преди 6 години )
    При автономните си автомобили германците премахват волана,а японците слагат още един. Така ще бъдат "по-надеждни"!
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така е, разни недочели и недочули недоклатеняци без да знаят за какво става на въпрос дават мнения и коментари! Цялата им работа е такава - неразбрана и недовършена! "Хубава работа, ама българска..."
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако беше прочел статията, нямаше да задаваш *** въпроси! Хората са ти го написали, но чукча не читател, а чукча писател...