IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren показа прототип на най-бързата си хиперкола

Новото купе ще бъде хибрид, името му се пази в тайна

McLaren показа прототип на най-бързата си хиперкола

Британският производител на суперколи McLaren Automotive публикува в социалните мрежи снимки на необичаен тестови автомобил. "Мулето" е маскирано в каросерията на новото купе 720S с поставен в центъра волан, като представлява прототип на модел с кодовото име BP23.

McLaren показа прототип на най-бързата си хиперкола

Шефът на компанията Майкъл Флюит вече обяви, че това е първата в света хиперкола от клас gran turismo (Hyper-GT). По думите му, BP23 трябва да стане най-впечатляващият "пътнически" McLaren в историята на марката. "Това ще бъде най-бързият, най-мощният, най-аеродинамичният, най-луксозният и най-комфортният модел, който някога сме правили", обясни Флюит.

Както и своят директен предшественик McLaren F1, новият модел ще има 3 места и ще излезе в аналогичен тираж от 106 бройки. Автомобилът ще разчита на хибридно задвижване, в чиято основа ще бъде 4,0-литровият V8 двигател от модела 720S. Други технически подробности засега липсват.

В гамата на McLaren машината ще стане част от намиращите се на върха Ultimate Series, в която влизаха спрените от производство P1 и P1 GTR. Как ще се казва серийната версия, не се знае. Известно е обаче, че всяка една от 106-те коли вече е продадена, като цените стартират от над 2 млн. паунда.

Снимка: McLaren

Тагове: mclaren bp23
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 9 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Да и затва Макларън са пред фалит!Бегай с тия нещастници!
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    primorack ( преди 6 години )
    Колега не съм съгласен с теб. На живо съм виждал всичките им модели в един шоурум и са невероятни. P1 GTR е нещо неземно. Нормалните им 540/570 модели са също много красиви. Поне това е моето мнение де ;)
  • #2
    3 rate up comment 8 rate down comment
    vai ( преди 6 години )
    Съгласен съм.Другото нещо е че са много грозни.Дизайна им е никакъв.Не го разбирам.Една кола не е само двигател
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Жалките наглосакси се опитват да правят суперколи.Макларън Ф1 един модел имат и то с двигател на БМВ.Жалка държавица и жалка наглосъксонска нация да се чудиш как са станали колониална империя тия са изметта на Света!