IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Магаре нахапа McLaren 650S, собственикът му плаща 5800 евро

Съд в Германия реши, че животното е виновно за щетите по колата

Магаре нахапа McLaren 650S, собственикът му плаща 5800 евро

Собственик на магаре ще трябва да плати 5800 евро заради нанесените от животното щети върху суперкола McLaren 650S, струваща 300 000 евро. Това съобщава агенция dpa, като се позовава на решение на съда в Хесен.

Магаре нахапа McLaren 650S, собственикът му плаща 5800 евро

Инцидентът се е случил през септември 2016 г., когато предприемачът Маркус Цан паркирал новата си кола пред селскостопански двор с животни. В него се намирало магарето Витус (на снимката), което се приближило до автомобила и отхапало част от задния капак.

Според пристигналите на мястото полицаи, добичето е взело оранжевата машина за гигантски морков. Първоначално щетите били изчислени на 30 000 евро, но по-голямата част била покрита от застрахователната компания. Останалата сума платил собственикът на колата, който извадил парите от джоба си.

В крайна сметка Цан се обърнал към съда, като поискал компенсация от собственика на магарето. Той обаче отхвърлил обвиненията, като казал, че няма доказателства за действията на Витус. Мъжът се надявал да се отърве от наказание, като междувременно продал магарето. Последната дума обаче е била на съда, който приел версията на ищеца и определил сумата за плащане.

Снимка: Radio FFH.de

Тагове: mclaren 650s
0 от 500