IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Jaguar Land Rover ще прогнозират времето

Британците разработват технология за настройка на автомобилите в зависимост от климатичните условия

Колите на Jaguar Land Rover ще прогнозират времето

Алиансът Jaguar Land Rover работи върху нова технология, която ще позволи да се следи за измененията в метеорологичните условия. Благодарение на нея ще се постигат оптимални настройки на автомобилите, съобщава Daily Mail.

Колите на Jaguar Land Rover ще прогнозират времето

Системата ще събира и съпоставя различни данни, включително атмосферно налягане и влажност на въздуха, като по този начин ще може да се предсказват условията на пътя по време на предстоящото пътуване. Всички сведения ще се сравняват с официалната прогноза за времето през GPS и така водачът ще получава възможно най-точна информация.

Това ще помогне на електронните системи на автомобила да въведат оптималните настройки на спирачката, двигателя, трансмисията и тракшън-контрола, а също така и на системите за почистване и охлаждане на двигателя. В случай на вероятност за дъжд, електрониката сама ще затваря прозорците и люка на автомобила, а при силно слънце ще включва климатика за охлаждане на салона.

Новата технолотия ще бъде използвана в безпилотите автомобили на британския алианс, които ще могат да се придвижват напълно самостоятелно. Първите такива модели трябва да бъдат готови през 2040 г.

Снимка: Land Rover
 

Тагове: jaguar land rover
0 от 500