IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot ще направи лек пикап за цял свят

Товарният автомобил ще бъде разработен съвместно с китайски партньор

Peugeot ще направи лек пикап за цял свят

Френската група PSA Group и нейният китайски партньор ChangAn Automobile обявиха съвместна разработка на пикап, който ще бъде изграден на напълно нова платформа.

Peugeot ще направи лек пикап за цял свят

Производството на модела ще започне през 2020 г. в завода Ding Zhou ChangAn, който се е специлизирал в направата на леки товарни автомобили. Компанията ChangAn ще продава машината на територията на Китай, а алинсът PSA – на всички останали пазари.

Засега всички подробности за товарния модел се държав в тайна, но партньорите в проекта разкриха, че той „ще отговаря на всички стандарти и очаквания на клиентите” и ще може да се похвали с „безкомпромисно качество и дълголетие”.

За френската марка Peugeot това ще бъде един от осемте товарни модела, които са част от стратегията Push to Pass. По-рано това лято PSA Group представи един пикап – Peugeot Pick Up (на снимката). Той обаче не е принципно нов модел, тъй като използва модернизираното шаси на Nissan Navara, получено от алианса с китайците от Dongfeng.

Освен това Peugeot Pick Up не е и глобален модел, тъй като е предназначен за страните от Африка. В същото време новият пикап, който ще е готов след 3 години, ще се предлага на всички континенти.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot psa changan
0 от 500