IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford също преминава изцяло на батерии

През 2030 г. всички модели на марката ще получат електромотори

Ford също преминава изцяло на батерии

Компанията Ford стана поредният производител, който официално обяви, че започва елекрификация на моделната си гама. Тя трябва да стане факт до 2030 г., когато всички модели на марката ще получат електромотори и двигатели с алтернативни видове горива.

Ford също преминава изцяло на батерии

Плановете на Ford предвиждат още след 3 години поне 40% от моделите да се предлагат във версии с допълнителен електромотор, тоест хибриди. Тогава трябва да бъде готов и първият автомобил на ток, който ще бъде кросоувър. През 2030 г. компанията няма да предлага нито един свой модел, който да няма електрическо задвижване.

Според официално съобщение, по този начин Ford ще вложи около 4,5 млрд. долара в тоталната електрификация на гамата си. Тази сума ще бъде похарчена още за следващите 5 години, когато на пазара ще излязат 13 нови модела с хибридно или електрическо задвижване.

Това ще бъдат хибридни версии на пикапа F-150 и на спортната икона Mustang, както и на товарния фургон Transit Custom. Ще бъдат пуснати също два хибридни модела за полицията в САЩ и автономен автомобил с хибридно задвижване, който ще може да се използва от компании за „каршеринг” (съвместно използване на автомобили) или за такси.

Още през 2020 г. на пазара ще се появи изцяло електрически компактен кросоувър с пробег от 480 км. За целта Ford започва програма за разработка на батерии в Европа и Азия. Компанията също така ще участва заедно с BMW Group, Daimler AG,Volkswagen Group, Audi и Porsche в създаването на мрежа от електрически станции.

Снимка: Ford
 

Тагове: ford
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Според мен по-рано изцяло електричките ще изместят ДВГ и хибриди. Не е рентабилно в една кола да има два типа двигатели ел и ДВГ. Това е междинен етап докато батериите се развият достатъчно както и инфраструктурата за зареждане.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Ел колите се появяват преди тези с ДВГ така че както се казва всичко ново е добре забравено старо. Просто сега технологиите, особено на батериите са достигнали ниво да започне масовото им производство. Още повече могат да се движат с източник на енергия, който няма да свърши в даден момент както ще стане с петрола.
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Смешни сте с тези коментари, на фона на концерни като Тойота, ГМ, Тесла, Нисан и т.н. развиващи подобни технологии:)"Ти си същия ***! Продажбите в световен мащаб на този тип автомобили са нищожни, дори с много субсидии. Това показват чистите факти и това трудно ще се промени. Почват с глобите за да накарат производители и потребители да ги произвеждат и ползват!
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Ако гледате от равнище България - да. Тука върха е Хауди 100, Гоуфо, Гоуемио Гоуф и т.н, ама важното е да на дизел или газ! Смешни сте с тези коментари, на фона на концерни като Тойота, ГМ, Тесла, Нисан и т.н. развиващи подобни технологии:) По-добре си пийте сливовата.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Фалит,какво да излезе,много марки имат и хибриди и плуг ин хибриди,а някои и чист ел.,но съставляват едва 2-3%от продажбите им,хората нямат интерес и няма и да имат освен,ако насилствено не се налага да се ороизвеждат както е и в момента за да нямат глоби
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    пандемия ( преди 6 години )
    ...ебола не можа да унищожи паплачта, ама глупостта е напът да го стори..поредно залитане в неясна посока..интересно кой диктува на фирмите.Тези решения не ги взимат сами.Сто годишни фирми правили цял живот двигатели добри или лоши и сега се мятат една по една в бездната.Ще видим какво ще излезе от тази пародия.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Евлоги ( преди 6 години )
    и ще се продават в Технополис.