IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat се отказва от Freemont и го сменя с нов модел

Италианците подготвят 7-местен кросоувър на базата на пикап

Fiat се отказва от Freemont и го сменя с нов модел

Кросоувърът Fiat Freemont така и не успя да се наложи на европейски пазар, а проддажбите му в Бразилия и Мексико продължават да падат. Това в крайна сметка принуди алиансът Fiat Chrysler Automobiles да се откаже от неговото производство и да го замени с нов модел.

Fiat се отказва от Freemont и го сменя с нов модел

Според информация на изданието Drive, новият всъдеход ще бъде построен на базата на успешния пикап Fiat Toro. Автомобилът се ползва с голяма популярност в Южна Америка, като се произвежда в завода на Fiat в бразилски град Гоян.

Засега от концерна не дават подробности за автомобила, но е факт, че в предприятието в Гоян върви усилена работа на над него. Източник на изданието, който работи в едно от фирмите, доставящи компоненти за моделите на Fiat, разкрива, че FCA влага огромни средства и време в бъдещия кросоувър.

Очаква се всъдеходът да запази предната част на Toro. За да може автомобилът лесно да се отличава от пикапа, инженерите на Fiat ще заложат на сериозно количество хром по каросерията. Освен това се работи и върху платформата, като разстоянието между двете оси при SUV-модела ще бъде намалено от 2990 мм при пикапа до 2750 мм.

Що се касае до двигателите, там изненади няма да има. Бъдещият кросоувър ще се предлага с предно предаване или със система за задвижване на четирите колела. Бензиновите двигатели са 1,8-литров, развиващ 139 к.с., и 2,4-литров със 186 к.с. Има и версия с 2,0-литров дизел (MultiJet) със 170 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична, както и два автомата – с 6 или 9 предавки.
|
Снимка: Fiat

 

Тагове: suv fiat freemont toro
0 от 500