IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover ще се опита за купи Alfa Romeo и Maserati

Британците искат да придобият и компании за високи технологии

Jaguar Land Rover ще се опита за купи Alfa Romeo и Maserati

Компанията Jaguar Land Rover, която е собственост на индийския концерн Tata Motors, ще се опита да закупи поне един производител на луксозни автомобили. Според информация на агенция Bloomberg, която се позовава на свой източник, става въпрос за придобиване на компаниите Alfa Romeo и Maserati.

Jaguar Land Rover ще се опита за купи Alfa Romeo и Maserati

Към момента премиум-подразделението на Tata Motors генерира около 78% от приходите на концерна. Разширяването на портфолиото ще позволи на индийците да разширят гамата автомобили, които предлагат, да стъпят на нови пазари и по този начин за увеличат сериозно продажбите си.

В същото време не е тайна, че Fiat Chrysler Automobiles търси нов път на развитие, като за целта вероятно ще се раздели с някои от марките си, които не са толкова популярни. Италиано-американският концерн смята да се съсредоточи върху развитието на брандове като Chrysler и Jeep, които са по-масови и се продават далеч по-успешно.

Едновременно с придобиването на нови автомобилни компании в Jaguar Land Rover се интересуват и от купуването на фирми, произвеждащи високи технологии. Това ще помогне на британците при разработката на електромобили и на системи за автономно управление.

Снимка: Jaguar
 

0 от 500