IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS7 става хибрид със 710 к.с.

Моделът ще получи агрегата на Porsche Panamera

Audi RS7 става хибрид със 710 к.с.

Новото Audi RS7 Sportback ще излезе на пазара в две версии, като едната от тях ще получи задвижващ хибриден агрегат с мощност над 700 к.с. Това разкри главният дизайнер на марката Марк Лихте в интервю за британското издание Evo.

Audi RS7 става хибрид със 710 к.с.

По-слабата от двете модификации на RS7 ще бъде оборудвана с нов 4,0-литров туин-турбо V8 мотор с 660 к.с. и 814 Нм въртящ момент. Двигателят ще се съчетава с роботизирана скоростна кутия с 8 предавки, както и със система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема под 4 секунди, а максималната скорост ще бъде 306 км/ч.

Топ-версията ще разчита на хибридния агрегат от Porsche Panamera Turbo S E-hybrid. В неговата основа е бензинов V8 с обем 4,0 литра и мощност 550 к.с. Общата мощност на хибридната система ще бъде 710 к.с. (с 30 к.с. повече от модела на Porsche). Очаква се при нея ускорението от 0 до 100 км/ч да отнеме под 3,4 секунди, колкото е нужно на хибридната Panamera за подобно упражнение.

През 2014 г. Audi създаде на базата на RS7 най-бързият безпилотен автомобил в света. Машината получава данни от няколко независими GPS-устройства, който в безпроводна мрежа подават информация на блока за управлевие с точно до сантиметри. По време на тестове на пистата "Хокенхайм" автономното RS7 успя без водач да развие 240 км/ч.

Снимка: Audi

Тагове: porsche panamera audi rs7
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде глупавия с колко може да се движи серийното автономно ауди А7.Аз карам ауди, но не робувам на марки било то за електроуреди, телефони или автомобили.Избирам по качества на стоката, не като промити мозъци завладяни от дадена марка
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До умния анонимен ( преди 6 години )
    Какво стана, автономно С колко може да се движи най бързия сериен автомобил на ауди.Да не би нещо да затрудних глупавия драскач с въпроса си?Мога сам да си намеря информацията, но искам ти да го напишеш.
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До умния анонимен ( преди 6 години )
    С колко може да се автономни най бързия сериен автомобил на ауди.
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новите неща винаги са скъпи и само малцина могат да си ги позволят. Така беше например с LCD телевизорите преди години, бяха безумно скъпи и не толкова добри технически. Сега положението е съвсем различно. Какво очакваш да сложат новите технологии от ден първи в Дачия и Шкода ли?
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    Новото А8 струва около 200к лева и годишното каско е над 10 к лева.Колко човека могат да си го позволят.Напредък има тогава когато тази система се внедри в коли на цени от 60-80 к лева.За следващата година това ще е реалност с Про пилот при Нисан Лийф а при Тесла3 ще бъде с хардуер за автономно управление.
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма кой да си я купи защото няма законово прао за продажба на такъв автомобил. Но пък може да си купиш новото А8, което е първата серийна кола с ниво 3 на автономност за което е допринесла технологията във въпросното А7 от 2014г. Това е идеята на тези прототипни автомобили, но когато си глупав и обичаш да плюеш няма технология която може да ти помогне да се справиш с проблемите си.
  • #3
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Соца ( преди 6 години )
    "През 2014 г. Audi създаде на базата на RS7 най-бързият безпилотен автомобил в света" Какви измислени титли си дават.Пълна пародия.Някой може ли да си я купи тази измишльотина?Създали една бройка която направила нещо и айде титла, но на пазара нищо подобно.В тубата няма нито едно видео как някой собственик се вози в серийната си автомона rs7.Големи смешници.
  • #2
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В тази компания нещата станаха голям тюрлю гювеч. Шкембе чорба с много чесън, чалга и дюнери. Започват да заприличват все повече на работниците от Анадола, които сглобяват таратайките им с китайски части. Вече обаче конКуренцията е голяма и са назначили "инженери, лекари и студенти" от Сирия, Афганистан, Ирак и всякаква подобна пaплач.Качеството разбира се отговаря на това, което влагат вколите си и познанията на персонала паднал вчера от клона. Това е новото "немско качество".
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Навуходоносор ( преди 6 години )
    Харесва ми ***, единствено ме притеснява факта ,че много се размесиха нещата... Малките двигатели на ФВ и Ауди за едни и същи, при р10 и Хуракан също, сега взеха и агрегатите на Порше,което по мое мнение е по-"премиум" от Ауди, да ги слагат в тъй наречените "ширпотреба" автомобили/модели.