IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Втори голям шеф напусна Opel

Маркетинговият директор Тина Мюлер си тръгва в края на октомври

Втори голям шеф напусна Opel

Директорът по маркетинг на компанията Opel - Тина Мюлер, напуска германския производител, който отскоро е собственост на алианса PSA. Информацията е вестник Handelsblatt, като бе потвърдена и от компанията.

Втори голям шеф напусна Opel

По този начин 49-годишната Мюлер става вторият голям шеф в Opel, който си тръгва, след като компанията премина под контрола на PSA Group. Първият беше доскорошният изпълнителен директор на германския производител Карл-Томас Нойман. Той напусна веднага след смяната на собствеността.

Мюлер бе назначена в Opel през 2013 г., след като преди това оглавяваше фирма за козметика. Нейната задача беше да върне блясъка на германската марка, който беше затъмнен през годините от финансови загуби, съкращения на работни места и спекулации относно бъдещето на компанията под шапката на General Motors.

Дамата успя да голяма степен да се справи с това, като доказателство за това са многото награди за маркетинг-кампаниите, които организира. През миналата година тя попадна в Топ 25 на най-влиятелните жени в автомобилната индустрия. Мюлер ще напусне поста си в края на октомври, като ще продължи кариерата си в германска компания, чието име не се разкрива.

Снимка: Opel

Тагове: opel psa
0 от 500