IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW увеличава мощността на новото M5

Баварците работят и над екстремна версия на купето M2

BMW увеличава мощността на новото M5

Още в началато на 2018 г. новият суперседан на BMW – М5, ще получи допълнителна мощност, като подобренията по мотора няма да бъдат дело на тунинг-компания, а на самия производител. Това съобщи през Motor1 един от шефовете на продуктовата гама на концерна Анди Кук.

BMW увеличава мощността на новото M5

В BMW ще предложат на купувачите на новото M5 допълнителен пакет Competition Package. Той подобрява динамиката на автомобила и включва редица допълнителни опции, за които в момента клиентът плаща по отделно.

Баварците вече предложиха подобен вариант с M4, като в аналогичният пакет влизат допълнителни 19 к.с., нови пружини и амортисьори на адаптивното окачване, пренастроена електроника, както и подобрения по екстериора и интериора.

Новото BMW M5 сега разчита на 4,4-литров V8 с 600 к.с. Той се комбинира със система за задвижване на четирите колела и 8-степенен автомат, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди.

В BMW работят и по нова, още по-екстремна версия на купето M2. Само преди дни стана ясно, че компанията ще върне в употреба името CSL, като най-вероятно именно то ще бъде дадено и на този автомобил. Той ще отличава по намаленото си тегло, като за целта ще бъдат премахнати задните седалки и ще бъдат пренастроени окачването и спирачките.

BMW увеличава мощността на новото M5

Що се касае до двигателя, той ще бъде зает от по-големите M3 и M4. В този случай редовият 6-цилиндров турбомотор ще развива 400 к.с., докато стандартното BMW M2 разчита на 370 к.с. Новото M2 CSL ще разчита на 6-степенна механична скоростна кутия, а като опция ще се предлага и автомат със 7 предавки.

Снимка: BMW

0 от 500