IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley се отказа да прави електрически кросоувър

Първият модел на ток на марката ще бъде спортна кола

Bentley се отказа да прави електрически кросоувър

Компанията Bentley се е отказала от плановете си за пускане на изцяло електрически кросоувър. Това съобщи изпълнителният директор на компанията, произвеждаща луксозни автомобили, Волфганг Дюрхаймер пред изданието Autocar.

Bentley се отказа да прави електрически кросоувър

През последните месеци британският производител разглеждаше два варианта за своя първи "зелен" модел. Обсъждаше се направата на всъдеход, който да се настани на едно стъпало под Bentayga в гамата на марката, а също така и двуместен спортен автомобил.

В крайна сметка електрическият кросоувър отпада от плановете на Bentley, което означава, че засега първият автомобил с нулеви вредни емисии явно ще бъде спортната кола. Не се изключено обаче и тези планове да бъдат променени, побърза да се застрахова Дюрхаймер.

Все пак, ако подобен автомобил бъде направен, той ще използвава платформата на електрическия Porsche Mission E, чийто сериен вариант ще бъде готов през 2019 г. Каква външност ще получи новото Bentley, остава пълна загадка. Вероятно част от решенията да бъдат взаимствани от концепта EXP12 Speed 6e (на снимката), който бе представен на автосалона в Женева тази пролет.

Британската компания е принудена да произвежда машини с алтернативни силови агрегати, тъй като екологичните изисквания стават все по-жестоки. По-рано тази година от компанията обявиха, че всеки бъдещ модел на Bentley ще получи и хибридна версия. Първият такъв модел ще бъде кросоувър Bentayga, а вторият - купето Continental GT. 

Снимка: Bentley

Тагове: bentley
0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошогледай си сивика и не се меси при големите !
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е как електрически, като имат хубави дизели.Турете му един надпис на задния капак TDIи ще се харчи, като топъл хляб. Особено по нашите географски ширини населени с много питеци нискочели фенове на немските космическо-дизелови технологии. Веднага ще го чипосат и ще лети, като ракета.