IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin ще получи още един мотор от Mercedes

Британците се надяват на достъп до редови мотор с 6 цилиндъра

Aston Martin ще получи още един мотор от Mercedes

Благодарение на помощта на партньора си Mercedes-AMG британският производител Aston Martin може да се върне към използване на редови 6-цилиндрови двигатели в своите модели. Ако двете компании се договорят, то това означава, че Aston Matrtin най-после ще има реална перспектива за производство на хибриди пред себе си.

Aston Martin ще получи още един мотор от Mercedes

Mercedes-Benz  представи сравнително скоро своя редови двигател с 6 цилиндъра и две турбини - той се използва при една от модификациите на S-Class. В конструкцията на мотора се разчита не само на електрически компресор, но и на вграден стартерр-генератор. Предвижда се този двигател да играе основна роля в новата линия AMG 53, тъй като на неговата база ще бъде изграден пълноценен хибриден агрегат.

По данни на изданието Drive, именно този двигател е влязъл в полезрението на инженерите на Aston Martin, които виждат в него огромен потенциал. Ръководителят на проекта DB11 Пол Берит откровено заявява: "Ние ще сме най-големите глупаци на света, ако не разгледаме възможността за използване на мотори с 6 цилиндъра".

Всичко това води до естественото продължение, в което бъдещите суперколи на Aston Martin ще се сродят с моделите на Mercedes от семейството AMG 53, тоест ще се превърнат в хибриди. Засега обаче информация за тях няма.

Сътрудничеството между двете компании доведе до това, че Aston Martin използва 4,0-литровият турбо V8 двигател на Mercedes-AMG. В същото време немците притежават 5% от акциите на британската марка.

Снимка: Mercedes-AMG
 

Тагове: aston martin mercedes-amg
0 от 500