IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin може да прави двигатели за Формула 1

Британската компания ще става основен спонсор на Red Bull

Aston Martin може да прави двигатели за Формула 1

Британският автомобилен производител Aston Martin почти сигурно ще е основен спонсор на тима на Red Bull във Формула 1. Шефът на отбора Кристиан Хорнър заяви в Сингапур през уикенда, че скоро ще обяви „важна новина, свързана с автомобилен производител” и не отрече, че става въпрос за Aston Martin.

Aston Martin може да прави двигатели за Формула 1

Aston Martin е сред спонсорите на Red Bull от началото на сезон 2016 в световния шампионат, а двете компании си сътрудничиха при създаването на хиперавтомобила на Aston – Valkyrie. Предполага се, че сделката с Aston ще е подобна на тази на Red Bull с Infiniti преди няколко години, когато луксозната марка на Nissan щедро даваше пари на бившите световни шампиони и редовно получаваше признание, че помага за развитието на хибридните системи, които ползваше тима.

Настоящият главен изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър беше човекът, одобрил спонсорския договор с Red Bull, когато работеше за Infiniti. А сега Палмър потвърди, че двете компании имат сериозно намерение да разширят сътрудничеството си.

Освен това, Палмър вече призна, че Aston Martin има сериозен интерес към новите правила за двигателите във Формула 1, които ще влязат в сила за сезон 2021. Но подобно на Porsche, в Aston са категорични, че ще обмислят участие със собствен двигател, само ако технологиите и инвестициите се контролират строго от ФИА.

За 2021 г. се очаква моторите във Формула 1 да останат V6, но вече с две турбини и доста по-семпли и евтини хибридни системи. В края на миналата седмица стана ясно, че Renault не иска да поднови договора си за доставка на мотори с Red Bull, който изтича в края на 2018 година, което може да принуди тима да заработи с Honda, без значение дали японците са успели да решат проблемите си от този и предишните два сезона.

И тъй като новите правила влизат в сила за 2021 година, засега все още не е ясно с какви точно мотори ще карат пилотите на Red Bull през 2019 и 2020.

Снимка: Car

Тагове: aston martin red bull
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    махо ( преди 6 години )
    Говори се, че Порше се точи за цялата програма на РедБул. Дай Боже!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    primorack ( преди 6 години )
    По-добре това от колко Formula 1 да се превърне във Formula E, а и никой не е казал, че ще се спират технологиите в Ф1. Един опростен стандартизиран дизайн на двигатели ще допринесе да няма такива доминации на един и същ отбор, както става последните 3/4 години.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Еми то.. ( преди 6 години )
    ..откак махнха Бърни и шефа стана янки..какво друго да стане освен опростачаване.Формулата замина като набиха турбото,сега пък и 2 ,чудесно , утре и с платна.Отделно пилотите вече са едни разглезени *** които висят на плей стейшъна и учат пистите. Това требе да се забрани на мига.Само в колата и кой става става..
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Теодор ( преди 6 години )
    Щом започват да спират технологиите и да отстъпват на простото и евтино за да върнат някви производители. Значи Формула 1 ще умре !Това винаги си е бил спорт който технологиите са на първо място , всеки който не успее да догони останалите просто изчезваше. Но така се вървеше към все по усъвършенствани технологии , който след години влизаха в автомобилния свят. Но щом искат да го правят на НАСКАР , тяхна си работа . Американските селяни може и да гледат . А европейците все ще измислят н