IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda направи нов кросоувър с 3 реда седалки

Моделът CX-8 ще се предлага единствено с дизелов двигател

Mazda направи нов кросоувър с 3 реда седалки

Компанията Mazda официално представи напълно нов кросоувър, предназначен за вътрешния пазар. Моделът се казва CX-8, като ще се предлага както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Mazda направи нов кросоувър с 3 реда седалки

Моделът ще бъде достъпън с 6 или със 7 седалки, но двигателят е само един. Пускането му в Япония се налага заради факта, че големият всъдеход на Mazda – CX-9, е проектиран специално за пазара в Северна Америка и в Япония не се предлага.

Като цяло CX-8 до голяма степен повтаря американската „деветка”. Двата модела имат идентичен екстрериор и интериор, но все пак този за Япония е с по-малки размери. Дължината му е 4900 мм (със 175 мм от от CX-9), а широчината е 1840 мм (със 129 мм по-малко). Разстоянието между двете оси е идентично – 2930 мм.

От Mazda са категорични, че идеята за намаляване на размерите помага използването на всъдехода по японските пътища и паркинги. По-малките размери водят и до снижаване на товароподемността. Ако третият ред седалки бъде вдигнат, обемът на багажника е 239 литра. При свалени кресла – свободното място се увеличава до 572 литра.

Що се касае до силовия агрегат, той е без алтернатива. За Mazda CX-8 се предлага само 2,2-литров дизел с мощност 188 к.с. и 450 Нм. Двигателят е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Шасито е на CX-9, но са направени и промени, за да бъде приспособено за новия модел.

Като опция е достъпна система за задвижване на четирите колела, докато системата за контрола на тягата на водещите колела G-Vectoring Control и комплексът от системи за безопасност i-ActivSense влизат в базовото оборудване.

Цените на всъдеходния флагман на японците на вътрешния пазар стартират от 29 000 щатски долара, като продажбите започват през ноември.

Снимки: Mazda
 

Тагове: mazda cx-8 cx-9
0 от 500