IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia привлече бивш дизайнер на BMW

Пиер Леклерк избяга от Great Wall, за да отиде при корейците

Kia привлече бивш дизайнер на BMW

Само преди дни главният дизайнер на Great Wall – Пиер Леклерк, обяви раздялата си с китайския производители, а сега стана ясна и причината за нея. Роденият в Люксембург специалист започва работа в Kia Motors, където поема ръководството на отдел „Стил и дизайн”.

Kia привлече бившия главен дизайнер на Great Wall

Основното задължение на Леклерк ще бъде разработване на дизайнерска стратегия на марката в дългосрочен пан. Той ще отговаря и за сътрудничеството между дизайнерските студия на Kia в Америка, Европа, Китай и Южна Корея, като ще работи с президента и главен дизайнер на Hyundai Motor Group – Питър Шрайер.

Пиер Леклерк е завършил проучия колеж за дизайн в Пасадена, а кариерата си започва във фирмата Zagato в Италия. След това преминава в студиото Ghia, което разработва модели на Ford. Кариерата му продължава в BMW, където дори ръководи дизайнерския отдел на подразделението M performance.

През 2013 г. Леклерк е назначен за вицепрезидент по дизайна на Great Wall, но сега вече е част от екипа на Kia. Предполага се, че именно той ще бъде човекът, който ще наследи Питър Шрайер като главен дизайнер на койреския производител. Не е тайна, че Шрайер обмисля оттегляне от бранша.

Снимка: Kia

Тагове: kia motors
0 от 500