IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar ще рекламира колите си със състезания

Надпревара с модела I-Pace ще подгрява стартовете във Формула Е

Jaguar ще рекламира колите си със състезания

Jaguar направи важна крачка към популяризирането на електрическите си модели, след като обяви, че догодина стартира едномарков пистов шампионат с автомобили I-Pace, които ще са базирани на серийната версия.

Jaguar стартира едномарков шампионат с електромобили

Надпреварата ще носи името I-Pace eTrophy и ще е част от програмата на десетте кръга от световния шампионат за електрически болиди Формула Е, който през втората половина на 2018 ще стартира петия си сезон. Все още няма данни за техническите данни и цената на състезателната версия на I-Pace, чиято серийна версия трябва да бъде представена близо до началото на шампионата.

Jaguar стартира едномарков шампионат с електромобили

От компанията потвърдиха, че планират участието на 20 пилоти, като във всяко състезание ще има „гост-пилот”, поканен от Jaguar. Форматът ще е една тренировка, една квалификация и 30-минутно състезание, което не е никак малко, като се има предвид, че „състезателният уикенд” във Формула Е обикновено е събран в рамките на един ден.

Представители Jaguar разкриха, че има и вариант за пилоти, които идват с бюджет и искат да ползват екип на компанията, за да участват в шампионата, т.е без никакви ангажименти от тяхна страна.

Jaguar стартира едномарков шампионат с електромобили

Колите ще се подготвят и поддържат от Jaguar Racing – тимът, който представлява компанията във Формула Е и който всъщност е изграден от екип от инженери и механици на Williams – компанията изпълнява програмата на британската марка в световния шампионат. Jaguar дебютира във Формула Е в третия сезон на шампионата (2016-2017), а сега компанията обяви, че първите тестове на състезателния I-Pace трябва да се проведат в началото на следващата година.

Снимки: Jaguar

0 от 500