IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефовете на Renault-Nissan и Daimler този път се разминаха

Пропадна ежегодната среща с медиите на Карлос Гон и Дитер Цетше

Шефовете на Renault-Nissan и Daimler този път се разминаха

Ежегодната пресконеференция, която в рамките на автосалона във Франкфурт дават заедно двама от най-влиятелните хора в автомобилния бранш - Карлос Гон (ръководител на Renault-Nissan) и Дитер Цетше (президент на Daimler) изненадващо пропадна.

Шефовете на Renault-Nissan и Daimler този път се разминаха

За първи път това мероприятие бе организирано през 2011 г. Оттогава всяка есен двамата шефове на автомобилни производители се появяват пред медиите, за да обявят бъдещите съвместни проекти на техните компании.

Сега в официалната версия за пропадането на събитието, което бе очаквано с голям интерес, се твърди, че графикът на Гон за сряда (13 септември) му е попречил да пристигне във Франкфурт. Каква е причината за отсъствието, не се съобщава.

Алиансът между Daimler AG и Renault-Nissan стана факт още през 2010 г. Тогава двата производителя си обмениха акции, като германците получиха 3,1% от партньора си, а френско-японския концерн - 1,55% от немския производител.

В рамките на сътрудничеството между компаниите бяха създадени няколко съвместни модела. Mercedes-Benz, който е част от Daimler, предостави платформата си за моделите Infiniti Q30 и QX30, както и за седана Q50. На свой реда Renault-Nissan даде на Daimler шаси, на което бяха изградени товарния модел Citan и пикапът X-Class, както и патформата на Twingo, която е в основата на новото поколение на Smart.

Снимка: Daimler

Тагове: daimler renault-nissan
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    друга приказка ( преди 6 години )
    мдаа ... а кога ли човек ще може да си купи "прехвалена" хонда с възглавнички таката и техника на сенокосачка? май след поредицата харакири няма да е скоро!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Емисар ( преди 6 години )
    Страх ги е да не ги обвинят, че пак договарят измами с емисиите.
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    приказка ( преди 6 години )
    Симпатяги!Цетше е като излязал герой от приказките на Ханс Кристиян Андерсен. Прилича и на бащата на Пинокио. Гон прилича на гном или на сина на злата вещица.Както и да е, жалко, че са се разминали. От това само клиентите губят.Кога човек отново ще може да си купи скъп мерцедес с техника на Дачия.За тези с многото комплекси обаче е важна емблемата на капака, а не какво има под него.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    вин ( преди 6 години )
    Ама те и МБ в Германия нещо ги таманят а?
  • #2
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Ми нормално! ( преди 6 години )
    Боса на Мерц не иска да го снимат в компания на доказан мошеник, яко намесен във френския дизелгейт!Да видим колко още ще устиска адвокатската кантора рено пред проКуРатурата.
  • #1
    17 rate up comment 8 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    френци и немци любофф само българина псува обижда и прави каруци в Баховица.Изостанала северноазиатска ***