IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS 4 Avant остана без V8 мотор

Спортното комби получи 2,9-литров двигател с 450 к.с.

Новото Audi RS 4 Avant остана без V8 мотор

Компанията Audi представи на автосалона във Франкфурт най-мощното Audi RS4 Avant в историята на модела. Комбито е останало без 4,2-литровия си атмосферен V8 мотор, който е заменен от 2,9-литров V6 с две турбини.

Новото Audi RS 4 Avant остана без V8 мотор

Новият агрегат с 6 цилиндъра дебютира по-рано при купето Audi RS5. Той е разработен съвместно от инженерите на Audi и Porsche, като мощността му е 450 к.с. Толкова имаше и атмосферният V8 с обем 4,2 литра, но разликата е във въртящия момент. Той вече е 600 Нм – със 170 Нм повече от този на мотора на предишното покорение на RS4 Avant.

Новото Audi RS 4 Avant остана без V8 мотор

Двигателят работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия с възможност за смяна на предавките от волана. Като досега, автомобилът е снабден с фирмената система на Audi за задвижване на четирите колела quattro.

Новото Audi RS 4 Avant остана без V8 мотор

Новото Audi RS4 Avant ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, което е с 0,6 секунди по-бързо от предшественика му. Максималната скорост умишлено е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но при поставяне на предлагания като опция пакет RS ограничителят може да бъде преместен на 280 км/ч.

Новото Audi RS 4 Avant остана без V8 мотор

Комбито е получило модернизирано окачване, като клирънсът е със 7 мм по-нисък от този на стандартното A4 Avant. Срещу допълнително заплащане може да бъдат поръчани адаптивни амортисьори, пренастроено система на кормилното управление, като и спирачни механизми от карбон и керамика.

Новото Audi RS 4 Avant остана без V8 мотор

Цените на модела в Германия стартират от 79 800 евро.

Снимки: Audi






 

Тагове: audi rs4 avant
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Ами като гледам в Тубата Алфата я пускат с новото РС3 400 коня и на драг Алфата пада?!?!! Ко стана то?!?
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Не малко само ако има опит човек и ще знае, че да реализираш 3.9 на Алфа само на задно,ще е 1от 5-6 опита и то при идеални условия докато и малко дете знае,че Аудитата записват по добри времена от заводските и заради Куатро го правят постоянно всеки опит.Ама ти откьде да знаеш с колелото като си.
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А ти си така оригинален, честно , до сега не бях чел нищо подобно от никой :)))
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    практиката показва, че аЛуди и с 50 коньа повече е по-бавно от др,гите, защото това не са коне, а крастави немски магарета, нарекли ги куатро (пак са краднали италянска дума, но това е нормално пре тях) защото драпа с 4-те копита едновременно.Кажи му вурст и повече не го обиждай!
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    бай ( преди 6 години )
    И к'воо? Викаш с куатрото прави по-бързи 4,1 сек от 3,9 само на задно?Браво, браво...Чукча писател, чукча не читател.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    trex ( преди 6 години )
    Красота, лукс, елегантност, бързина, стил. Браво.
  • #3
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Те от Ауди мухи лапат сигурно.Отдавна са видели Алфа просто практиката показва, че Ауди и с 50коня помалко, вьрви повече от Алфа. На драг Аудито с Лаунч и заради Куатро ще си я плесне Алфата като стой та гледай. Бегай при козите няма кой да ги прибере от Паша.
  • #2
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Кой ( преди 6 години )
    ..затова има пазар с различни представители.Ти си мислиш че алфа е по-добър избор..Има хора дето мислят друго.Или просто си харесват Ауди.Няма да си куяпт Алфа.Който иска си взима Алфа,друг Мерцедес,..цената няма никакво значение за който е решил.
  • #1
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Сравнение ( преди 6 години )
    Алфа Джулия прави 510к.с. от същата кубатура и съответно върви повече за по-малко пари!А за емоцията да не говорим ...