IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Ampera-e измина 755 км с едно зареждане

За постижението са били нужни повече от 24 часа

Opel Ampera-e измина 755 км с едно зареждане

Екип на телевизионното предаване auto mobil, което се излъчва по германския канал VOX, реши да провери какво разстояние може да измине електромобилът Opel Ampera-e само с едно зареждане.

Opel Ampera-e измина 755 км с едно зареждане

Официално пробега на хечбека, който в Северна Америка се предлага като Chevrolet Bolt, е 520 км по европейския цикъл на изследване NEDC. Журналистите са се опитали да преминат през цяла Германия от изток на запад. Те са стартирали от град Херлиц и са финиширали в Аахен.

В крайна сметка изминатото разстояние е 754,9 км. Екипът не е успял да изпълни целта си, тъй като заради ремонт на пътя му се е наложило да заобиколи с 20 км. Именно те не са позволили да се стигне до Аахен. Цялото разстояние е изминато за 25,5 часа при средна скорост 45 км/ч.

Opel Ampera-e е оборудван с електромотор с мощност 150 кВт (204 к.с.), които му осигуряват ускорение от 0 до 50 км/ч за 3,2 секунди, а от 80 до 120 км/ч (при изпреварване) за 4,5 секунди. С цел постигане по-голям пробег максималната скорост е ограничена на 150 км/ч.

Снимка: Opel



 

Тагове: opel ampera-e
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Всъщност не. В момента зареждането се случва за около 20 мин до повече от 80%.Точно с една почивка и едно зареждане си на морето.А и колко пъти ходиш на море в годината ?А колко пъти ходиш на университет/работа, на почивки, в провинцията, т.е. на по-малко от 200 км път ?
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Браво! ( преди 6 години )
    Страхотна новина! Аз лично си признавам, за разлика от вас - не мога да поддържам над 20 часа 40-50 км/ч нито пеша, нито на колело, нито с каруца или върху магаре. Т.е. това е едно ниво нагоре и ме ползва както за кратки, така и за големи разстояние.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    при средна скорост от 45 км/ч...Колев, бая пъти ще трябва да зареждаш, едва ли ще падне наполовина...освен ако не смяташ да го взимаш за около 13-14 часаМираж...
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    браво колкото се увеличават електричките толкова по добре
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Идеално. Специално в България повече от 150 км/ч не ни трябват, и без това никъде не са разрешени.Пробегът доволно стига до морето.Дори и да падне наполовина с увеличаване на скоростта, нали пак някъде по пътя човек ще спре да хапне, да се отпусне и да зареди за 20 мин.Вече повечето електромобили могат да заредят до 50% отгоре за 15-20 мин.А мощността спрямо теглото си е направо завидна.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    лозенец ( преди 6 години )
    от лозенец до лозенец за колко време стига? или не стига...