IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda пуска 8 нови модела до 2020 година

Идват електромобил, нова Octavia и фейслифт за Fabia и Superb

Skoda пуска 8 нови модела до 2020 година

Чешката марка на Volkswagen – Skoda, планира някои много интересни премиери оттук до края на десетилетието, като новите и обновените модели ще са точно 8.

Skoda пуска 8 нови модела до 2020 година

Първо трябва да се появи компактният SUV модел на Skoda, който е отговорът на чехите на SEAT Arona и VW T-Roc. Във VW залагат сериозно на разрастването на SUV моделите и Skoda няма как да остане встрани от тази тенденция. Естествено, наследникът на Yeti ще има много общи компоненти с другите два вече споменати модели, като трябва да очакваме име, започващо с K, за да се впише в гамата на Kodiaq и Karoq.

През 2020 ще се появи първият електрически модел на Skoda – серийната версия на концепта Vision E, като тук става въпрос повече за кросоувър, отколкото за хечбек. Моделът ще е изграден върху платформата MEB на VW и се очаква да има пробег с едно зареждане около 480-500 км.

Що се отнася до Karoq, най-общо това ще е чешката версия на VW Tiguan, а официалните снимки на модела вече се появиха в интернет.

Следващите два модела ще са фейслифтът на успешните Fabia и Superb – двата автомобила, разположени в противоположните краища на моделната гама на Skoda. Фейслифтът на Fabia трябва да се случи през лятото на 2018, а този на Superb – в началото на 2019. Тогава ще дебютира и хибридната версия на чешкия флагман.

Шестият модел ще е напълно нов Rapid Spaceback, който през 2019 ще представи новия подход на чехите към дизайна на интериора, с по-голям тъчскрийн и по-качествени материали – това се знае отсега.

Преди него обаче, през есента на 2018 ще видим версията RS на Kodiaq, а за 2020 е предвидено представянето на следващото поколение на хита Octavia, като новият модел ще има хибридна версия и естествено, система за автономно придвижване, макар и не за напълно автономно пътуване.

Тагове: skoda octavia rapid karoq rs
0 от 500