IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz работи върху два нови кросоувъра

Компактният GLB и средноразмерният GLG ще излязат на пазара след 2 години

Mercedes-Benz работи върху два нови кросоувъра

През последните години в медиите редовно се появява информация за намеренията на Mercedes-Benz да разшири сериозно гамата кросоувъри, които предлага. Сега изданието AutoBild разкри подробности за двата всъдеходни модела, които германците ще представят през 2019 г.

Mercedes-Benz работи върху два нови кросоувъра

По-малкият от тях е компактният Mercedes-Benz GLB, който ще се базира на следващото поколение на GLA, но ще изглежда далеч по-брутално и ръбато. Всъдеходът ще получи допълнителна защита на долната част на каросерията, както и увеличен клирънс.

Дължината на новия модел ще е 4550 мм, което е със 120 мм повече от сегашния GLA. Разликата може да не е голяма, но от компанията твърдят, че GLB ще получи един от най-големите багажници в класа си. Въпреки всъдеходния си дизайн обаче, новият модел ще се предлага само с предно предаване, като ще се предлага с допълнителен оф-роуд пакет.

Гамата двигатели ще се състои от „турбочетворки” с мощност до 252 к.с., но не се изключват и няколко AMG-модификации, развиващи от 300 до 450 к.с. Носят се слухове и за хибридна и електрически версии, като последната ще има пробег от 400 км.

Що се касае до GLG, неговите габарити ще бъдат сходни с тези на следващото поколение на Mercedes-Benz GLG, но дизайнът му ще е в стила на G-Glass. Окончателният вид на този кросоувър все още не е получил „зелена светлина” от ръководството на компанията, но се обмисля той да има 7 места и да се превърне в конкурент на Range Rover Sport.

Снимка: Autoevolution
 

Тагове: mercedes-benz glb glg
0 от 500