IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задължиха Volkswagen да ремонтира 8 млн. коли до края на есента

Ако концернът не се справи, го грозят нови сериозни глоби в страните от ЕС

Задължиха Volkswagen да ремонтира 8 млн. коли до края на есента

Германският концерн Volkswagen AG трябва да извърши ремонта на 8 млн. автомобили с дизелови двигатели до края на есента на 2017 г. Такова изискване е отправило ръководството на Европейската комисия (ЕК), според което препрограмирането на дизеловите мотори на колите се бави.

Задължиха Volkswagen да ремонтира 8 млн. коли до края на есента

Както съобщава агенция ДПА, ръководството на ЕК и европейските служби за защита на правата на потребителите са изпратили официално писмо до Volkswagen, в което му поставят условие до края на месец септември да потвърди, че преоборудването на автомобилите с незаконния софтуер ще бъде завършено през есента на 2017 г.

Ако германският производител откажа да потвърди ангажимента си, то най-вероятно ще му бъдат наложени допълнителни глоби в различните държави от ЕС. Проблемът засяга само автомобилите, при които бе открита съществена разлика в нивата на вредните емисии при тестове и при използване в реални условия.

Задължиха Volkswagen да ремонтира 8 млн. коли до края на есента

За да потуши скандала, избухнал още през есента на 2015 г., концернът Volkswagen бе задължен да ремонтира всички превозни средства с проблемни двигатели, за да може те да отговарят на установените норми. Производителят е задължен да предостави гаранция на автомобилите в случай, че след ремонта се появи нов проблем.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е то е ясно, че ВАГ са пътници. Рено-Нисан скоро ще са N1 в Еуропа. Просто немците нямаха технологиите и силите - и затова се вързаха с дизела. Че са знаели за електриката и бъдещето - всички знаеха.
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Ти мани тва ами Рено Зои има пробег от 400 км е гоуфовете от по 150 колкото имаха електромобилите от 90-те.На това му се вика технологична изостаналост!
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рено е най-големия европейски производител на електрички, те надушиха първи на къде духа вятъра, а ВАГ в момента имат само два ел. модела и са със 100% китайски компоненти. Те май са най-изостаналата компания в Европа, даже Пежо и Фиат имат Hibrid4 и 500е от доста време.
  • #4
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тея ще фалират но няма да се пречупят да пуснат напълно ел. автомобил. Голям инат ей! Тея дизеларки ако пари гълтат през сервизите за части и VW не искат да пуснат кокала. 50 милярда ще платят ама няма да се откажат да продават турбота, дюзи, всякакви масла и течности. Да ама драги VW тая работа свърши!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ай карамба!
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Да наемат ... ( преди 6 години )
    адвокатската кантора рено! Тия най-добре знаят как се измъква по терлъци.
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Задължили, ама друг път.На бас, че тези мошеници няма да си платят.