IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Големият всъдеход на BMW получи 6 места и хибридна версия

Баварците разкриха прототипа Concept X7 iPerformance

Официално: Големият всъдеход на BMW получи 6 места и хибридна версия

Компанията BMW официално представи прототип на най-големия всъдеход в гамата си, който се казва Concept X7 iPerformance. Автомобилът е получил салон с 6 места и хибридно задвижване, чийто агрегат ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Официално: Големият всъдеход на BMW получи 6 места и хибридна версия

Към машината е само концепция, като предстои тя да бъде трансформирана в сериен модел. Дължината на X7 е 5020 мм, а разстоянието между двете оси - 3100 мм. Всъдеходът е оборудват с 23-цолови джанти, лазерни фарове, огромен панорамен покрив, 12,3-инчов екран на мултимедийната система, по две отделни кресла на втория и третия ред, и отделна мултимедийна система със сензорни екрани.

Всяка от седалките ще може да се настройва индивидуално. Мултимедийният комплекс ще позволява на пътниците да обменят информация помежду си и съответно да се свързват с основната аудиосистема. Пред всеки пасажер ще има таблет, от който те ще имат достъп и до навигацията на автомобила.

Според предварителна информация, BMW X7 е построено на удължената платформа на X5, като голяма част от нейните компоненти са направени отново. Очаква се серийната версия да получи версия с 4 луксозни седалки отзад – по две на втория и третия ред, както и по-достъпен вариант с 3 места на втория и 2 места на третия ред.

Подробности за хибридния агрегат ще бъдат разкрити по време на атосалона във Франкфурт. Най-вероятно той е взаимстван от седана BMW 740e, където мощността му е 326 к.с. Очаква се на пазара всъдеходът да се предлага с бензинови и дизелови мотори, в това число и двигател V12.

Серийната версия ще излезе през 2018 г. Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода на BMW в Спартенбърг, САЩ.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw x7
0 от 500