IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивши шефове на BMW и Nissan готвят електромобил с рекордно голям дисплей

Компанията Future Mobility стартира продажби в Китай, но се цели и в Европа

Бивши шефове на BMW и Nissan готвят електромобил с рекордно голям дисплей

Китайският производител на електромобили Future Mobility планира агресивно навлизане на пазарите в Европа и Америка, но първо ще стартира продажбите си у дома – най-големият пазар на електрически автомобили в момента. Това трябва да стане през 2019 г.

Byton готви електромобил с рекордно голям дисплей

Компанията е основана от бивши шефове на BMW и Nissan и обяви, че ще продава моделите си извън Китай под марката Byton. Наскоро Future Mobility събра 200 милиона долара от инвеститори, които бяха убедени от плановете на шефовете й за лансирането на три модела до 2022 . Компанията вече разполага с кросоувър от средния клас, който създателите му определят като „премиум автомобил” и за който се знае, че е съвсем близо до последните стадии на изпитания преди серийното производство. Продажбите на този модел ще стартират в последното тримесечие на 2019 г. в Китай.

Byton готви електромобил с рекордно голям дисплей

„Автомобилът ни е разработен за пазарите в Китай, САЩ и Европа, още от самото начало развиваме този модел като глобален – обясни Даниел Кирхерт, който е президент на Future Mobility. – От януари започваме да търсим клиенти, да приемаме поръчки и ще изграждаме дилърска мрежа.”

Пак през януари Future Mobility планира да покаже и серийната версия на първия си модел на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

В интериора на кросоувъра акцентите ще са поставени върху дисплеите пред водача – единият е размерите на по-малкия iPad на Apple, който ще е вграден във волана, а другият ще измести традиционното арматурно табло и ще има дължина 1,25 метра.

Компанията планира още два модела – седан и 7-местен ван, които трябва да се появят до 2022 г.

Тагове: future mobility byton
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Както е тръгнало, скоро прозорците на автомобила ще са екстра.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това не е автомобил с дисплей, това е дисплей с автомобил!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ТиМи да се чете ТиВи-топечатна грешка.
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само не разбрах за какво точно ще служи този огромен телевизор?Пътя ли да гледаш, ТиМи-то ли или нещо друго. То от предното стъкло почти нищо не останало...
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересен факт: Основният проблем на електромобилите са пробегът и времето за зареждане. Въпреки това производителите продължамват да тъпчат този тип возила с електрически екстри, смучещи от същата тази батерия. В един момент се бориш като луд за по-добра батерия, в следващия момент тургаш нещо, дето изсмуква туй, дето си се борил за него?!?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    бай Кuрти ( преди 6 години )
    ...Е па да турим и 50 инчояа плазмъ и да си пущим картуня нетупркъ... ем ше гледаме покемоня ,ем турскио сериал по би ти ви то.Ми то стъкла за кво са и на таа каляскаа,сичкото виртуал бате вътре.3D 4D, долби съраунда найш къф кеф е немааа излазам от него..у гаражо ке си спим.И батерията за фенерчето е яка.. 30 се дена плазмата мое работи.
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    бай Гоше ( преди 6 години )
    Е па я от одавна си мислим да турим 42 инчовата плазма у каляската че да съм модерен и е на, другите са ме предварили.