IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обеща 25 нови електрически модела

Тенденцията ще засегне дори М-поделението и Rolls-Royce, уверява Харалд Крюгер

BMW обеща 25 нови електрически модела

BMW Group ще предложи 25 нови модела с електрическо задвижване в следващите осем години, като поне 12 от тях ще са чисти електромобили без двигател с вътрешно горене. Главният изпълнителен директор Харалд Крюгер съобщи официално това на събитие за журналисти в Мюнхен. Той допълни, че електромобилите ще имат обхват с едно зареждане до 700 километра - непостижим показател за сегашните модели в този сегмент.

BMW обеща 25 нови електрически модела
Харалд Крюгер на фона на все още скритото BMW i5

Електрическата революция на BMW на практика ще започне още идната седмица на автосалона във Франкфурт, където компанията ще представи третия си i-модел - най-вероятно наречен i5. Крюгер вече показа прототипа, скрит под покривало - достатъчно, за да се забележи, че става дума за нисък спортен седан. i5 ще заеме място в гамата между компактния градски i3 и спортния хибрид i8. Очаква се да се появи на пазара най-рано през 2020.

"Ще увеличим дела на електрическите модели из цялата гама на групата. И да, това включва също моделите на BMW M и Rolls-Royce", уточни Харалд Крюгер.

Във Франкфурт групата ще покаже изцяло електрическо Mini, което ще се появи на пазара след година. През 2020 се очаква дебютът и на първия електромобил от основната гама на BMW - той ще е електрическа версия на всъдехода X3.

BMW обеща 25 нови електрически модела
Дали наистина i5 ще изглежда така, ще разберем идния вторник. Снимка: nicecarsinfo

До момента i-гамата на BMW не оправдава напълно очакванията, защото потребителите се притесняват от ограничения обхват на i3 и от високата цена. Това обаче вероятно ще се промени заради очакваните промени в регулациите и повсеместни забрани на дизелите. "Средата се променя", призна Клаус Фрьолих, директорът на BMW по развойната дейност. "Заради действията на някои - и подчертавам "някои" - доверието в цялата ни индустрия бе жестоко уронено".
 

Тагове: bmw mini rolls-royce bmw i i5
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Jerrynum ( преди 6 години )
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Швабен зи каскен, как сте откраднали дизайна от Honda NSX.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    МОСВ ( преди 6 години )
    "повсеместни забрани на дизелите???Значи, разпространявате го тоя слух, все едно някой ще ви плати за това. НЯМА НИЩО ТАКОВА!!!"Никакъв слух не е! Това е реалността! Ти автомобилни сайтове освен тоя четеш ли? Добре си дошъл в 21 век. Изобщо няма да усетиш как те спират у ГТП-то, така както и не усети че телефонът ти има повече процесорни ядра от компютъра и даже от сателит на НАСА преди 20 години.Мдааа, бачка! Свиквай!
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    пеша ( преди 6 години )
    Тия се изкараха жертви на дизелгеит.А са същите лъжци като всички други.Няма производител който не лъже.Има нехванати такива.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пена... и след 10 години да е ТЕСЛА няма да продава милион на година ..... а мега завода за батерии е произвежда батерии с доста ниска плътност за днешните стандарти
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Мдааа БМВ , Мерцедес , Ауди като си пуснат електричките през 2020 какво ли ще се случи с ТЕСЛА."Нищо :-). До тогава Тесла ще продава по милион автомобила на година и ще е най-голямия производител на батерии на планетата. Дори има голяма вероятност БМВ, ФВ и другите шваби да трябва да купуват батерии от тях ако иксат да произвеждат повече бройки електромобили.....
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мдааа БМВ , Мерцедес , Ауди като си пуснат електричките през 2020 (а те ще ги пуснат стимулирани от забраните в много европейски страни ) какво ли ще се случи с ТЕСЛА
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "повсеместни забрани на дизелите"???Значи, разпространявате го тоя слух, все едно някой ще ви плати за това. НЯМА НИЩО ТАКОВА!!! Ако забранят дизелите - има бензин. Електрическите коли все още не са никаква алтернатива!
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От обещания глава не боли!
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    2020; 2025 - какви са тия цифри? Няма кой да ги чака още 3-7 години швабите. До тогава Мъск със съгурност ще се е научил да прави по-добри коли от тях...