IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е готов с електрически SUV

Във Франкфурт компанията ще покаже нова версия на I.D. Crozz Concept

Volkswagen е готов с електрически SUV

Компанията Volkswagen ще покаже нов етап от развитието на електрическия SUV-модел - I.D. Crozz. Концептуалната версия, която ще бъде част от автосалона във Франкфурт следващата седмица, ще даде ясна представа как би изглеждал и серийния модел със същото име.

Volkswagen ще разкрие нова версия на I.D. Crozz Concept

Концепцията, изградена върху платформата MEB, ще бъде оборудвана с литиево-йонни батерии, вградени в пода. Това ще освободи повече място в интериора, който от своя страна ще разполага с четири индивидуални седалки. Друг плюс е сниженият център на тежестта, който би могъл да бъде използван и при други бъдещи модели на компанията.

Към момента не са известни техническите данни на прототипа, но се предполага, че обновената концепция ще бъде оборудвана с двата електрически мотора на по-ранната версия на I.D. Crozz Concept. Ако моторите с капацитет 83 кВт/ч бъдат използвани и сега, то общата мощност на система ще бъде 302 к.с.. Това ще позволява  ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.

Volkswagen показа първата концептуална версия на I.D. Crozz по-рано тази година в Шанхай, а малко по-късно стана ясно, че серийната версия ще се появи на пазара през 2020 г. По-късно - през 2022 г., се очаква да влезе в продажба и моделът Buzz, който също е от гамата I.D.

Снимка:Volkswagen

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре де! Освободено място в интериора - няма двигател, батериите са самия под (не са в пода) и резултатът... 4 индивидуални седалки.Старата песен на нов глас. Немски шансон...