IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab ще търси масови продажби с нов компактен модел

Saab ще има нов компактен модел, който ще поставя началото на моделния ред на фирмата.

Saab ще търси масови продажби с нов компактен модел
Това ще бъде новият Saab 9-1, чиято серийна версия ще видим през 2010 г. Преди да стане това обаче, ще можем да видим концепция на този модел на изложението в Лондон през юли следващата година. 


Шефът на Saab Ян Аке Йонсон (Jan Ake Jonsson) заяви, че фирмата разработва компактния автомобил, като поясни, че той ще бъде позициониран като компактен хечбек в премиум клас, като ще бъде пряка конкуренция на модели като BMW Серия 1 и Audi A3. 

Човек от General Motors казва пред Motor Authority, че бъдещият Saab ще има и хибридна версия, като ще бъде използвана системата планирана за новия Opel Astra. 

Бъдещият 9-1 e важен за Saab, защото от фирмата планират това да бъде най-продавания модел на фирмата. За да стане най-масов, 9-1 ще бъде продаван на всички световни пазари и ще има разнообразни версии, включително и хибридна. 

Серийната версия ще бъде произвеждана в завода Тролхатен в Швеция на платформата Delta, на която се произвежда и новата Astra. Да напомним, че най-новият модел на Saab, кросоувърът 9-4Х, ще видим още следващия месец на изложението в Детройт.
0 от 500